woensdag 27 november 2013

Ajax - Barcelona

Net voor de 2-0 van Danny Hoesen
Met goed gevulde magen en nog steeds een goed humeur gingen we richting Arena. Parkeren was niet zo een probleem als je een wandeling van een minuut of 20 niet erg vindt (en aangezien ik aan mijn beweging moet komen, was het zelfs juist lekker). De rij om binnen te komen was wat minder, maar om 8.40 uur, 5 minuten voor de aftrap zaten we op onze plekken. Goede plaatsen, mooi zicht, enthousiaste supporters, nu maar hopen dat we er een gelijkspelletje uit zouden kunnen trekken. Nou, dat was buiten de waard gerekend, want tjonge jong, wat trok Ajax als vanouds van leer!!! De ene aanval was nog mooier dan de ander en men sneed als een mes door de boter van de verdediging van Barcelona, waar met name de nummer 17 echt alle kanten van het veld te zien kreeg. En het was een genot om de eerste helft naar Joel Veltman te kijken, eindelijk weer eens een "Frank de Boer"  in de verdediging. De twee goals waren ook meer dan terecht en dat uiteindelijk de overwinning over de streep getrokken werd met een overtal situatie van 11 tegen 10 van Barcelona, droeg alleen maar bij aan het heroïsche karakter van deze wedstrijd. Ouderwets genieten was het, voelde bijna of we weer terug waren in het Olympisch Stadion om Ajax Real Madrid en AC Milaan van de mat te zien spelen.

Een smetje helaas. Bij de feestvreugde na de 2-0 werd een fan zo blij en meegesleept in het gejuich, dat hij vanuit de eerste ring zo de betonnen gracht in viel. Er moesten twee ziekenwagens aan te pas komen om hem te stabiliseren en af te voeren, waar bij het laatste een van de ambulances en passant ook nog even de ander vol aanreed tijdens het achteruit rijden. Uiteindelijk moest er zelfs een trauma helikopter buiten het stadion aan te pas komen. Ik kan op internet niet vinden hoe het met de beste man gaat, hopelijk komt hij er snel bovenop en kan hij nog nagenieten van deze spectaculaire overwinning!!