zondag 17 november 2013

Games Workshop Amsterdam Zuid

Het trio maatjes in de nieuwe winkel
De Games Workshop waar Thymo, Mick en Daan hun Warhammer 40K ontgroening hebben gekregen gaat dicht. "De koning is dood, lang leve de koning" kan er echter keihard geroepen worden, want deze sluiting heeft direct de aanleiding gegeven om een nieuwe winkel te openen, maar dan op de van Woustraat 69. Zaterdag was de feestelijke opening. Samen met Michael en Thymo reden we daarom rond 11 uur vanuit Halfweg naar Amsterdam (Rilana en Mick zouden we daar treffen). Een eerste voordeel van de nieuwe winkel kondigde zich al aan: we konden parkeren op een paar honderd meter van de winkel en dat kostte een Euro (ter vergelijking: bij het Damrak was het toch snel 10 tot 15 minuten lopen en een middagje kostte toch snel 25 Euro parkeergeld). Daan en Thymo zagen de vlaggen van de Games Workshop al van verre en zetten gelijk een sprintje in!

Gezellige drukte in de nieuwe winkel
Het was lekker druk in de winkel, drukker dan ik het ooit op het Damrak had gezien. Veel gamers van diverse leeftijden (onze jongens hoorden wel bij de jongsten die aanwezig waren), die bezig waren met alle onderdelen van de hobby: het in elkaar zetten van de diverse poppen en voertuigen, het schilderen van de miniaturen en het spelen van diverse gevechten. Ook heel erg leuk was om te zien dat er een heel samenhorigheidsgevoel hangt, de nieuwe gamers worden niet met de nek aangekeken als beginnelingen, maar krijgen juist extra aandacht, ook van de jongens die al wat langer spelen. Erg leuk om te zien!!! Dennis Ernst, de storemanager, stond te glimmen en was een uitstekende gastheer, geholpen door zijn vriendin en zijn moeder, die speciaal voor de gelegenheid Limburgse vlaaien mee had genomen, die bij alle klanten grif aftrek vonden. Voor de ouders was het ook wel makkelijk, want de verlanglijstjes die bij de goedheilig man (die overigens zaterdag ook zijn intocht in Nederland deed) ingediend waren, daar konden na het bezoek diverse zaken van afgestreept worden.

Al laatste was er een actieve werving voor de AmsterHive Campaign, de eerste set van gevechten die in de nieuwe winkel gehouden gaan worden. Kleine legertjes van 300 punten die met elkaar de strijd aan gaan en die gehouden worden op vrijdagavond op de wekelijkse games night. Alle jongens kregen vonkeltjes in hun ogen en ik vermoed dat we een nieuw schema op vrijdag krijgen: school - Inca Club - Eten - AmsterHive Campaign in de van Woustraat. Ik vermoed dat we de komende tijd nog wel vaker in de van Woustraat te vinden zullen zijn :-).

Dennis, een goed begin is het halve werk en dit was zeker een goed begin. Succes met de nieuwe winkel!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten