maandag 18 november 2013

ThrillGrill Pop Up Store in de Negen Straatjes

Lekker bij de ThrillGrill Pop Up
Van vechten word je hongerig! Het is dus niet raar dat na het bezoek aan de Games Workshop in Amsterdam Zuid we op weg gingen om wat te eten te vinden. En met de krijgers Daan en Thymo om ons heen, kon het niet anders dan dat er vlees op de kaart moest staan. Nu had ik op Twitter gezien dat de foodtruck van de ThrillGrill ook een tijdelijke winkel (zoals dat tegenwoordig hip heet een "pop up Store") had geopend in de Wolvenstraat. Dat was maar 3,5 kilometer van de van Woustraat vandaan, dus de keus om daarheen te gaan was snel gemaakt. Dat we een parkeerplek op de Prinsengracht vonden, net voor het begin van de Berenstraat (waar de Wolvenstraat in het verlengde ligt), was niet anders dan de juiste vorm van gerechtigheid voor ons :-).  Vijf minuten later hadden we de winkel gevonden en konden we zonder al te veel problemen een plek innemen bij twee tafeltjes.

De Meat Challenge, gewoon erg goed!
De aardige, maar wat chaotische serveerster bracht ons het menu en op de nagerechten en de skinny Thriller (de hamburger zonder het broodje), bestelden we alles op de kaart: Thriller, Salmon Thriller, Meat Challenge (twee Thrillers op 1 broodje), gerookte amandelen, olijven, huisgemaakte frietjes, gefrituurde uienringen en een salade van romaine sla met als toppings tomaten, ui en bacon. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat alles, maar dan ook echt alles, gewoon supergoed was! De burgers zijn lekker sappig en mooi rosé van binnen, broodje is luchtig in plaats van klef. Ook de zalm was precies goed gebakken (en let wel: het is een zalmmoot die je krijgt, geen burger gemaakt van bewerkte zalm!!). De friet is niet veel, maar eigenlijk als side order precies goed, net als de uienringen en de salade (heerlijk knapperig en de bacon van Brandt en Levi mag er ook zeker zijn, daar wil je dan nog wel even voor zondigen). Helaas kan ik niets over de desserts zeggen, want we zaten na de burgers te vol om daar nog iets van te proberen.

Goedkoop is het niet, want de rekening bedroeg 80 euro voor vier personen, maar vanwege de kwaliteit is het het meer dan waard. Ga er snel heel, zolang het kan, want de winkel is er nog gegarandeerd tm januari, daarna wordt er verbouwd en wordt er een beslissing door eigenaar Robert Kranenborgh genomen of het restaurant een definitief karakter gaat krijgen. Ik hoop er in ieder geval op, want dit is wederom een verrijking van de Negen Straatjes!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten