zondag 21 november 2010

Takkendag 2010

De eerste takken gaan eraan!
Na een gedegen voorbereiding (inkopen eten en drinken voor de catering, uitproberen gereedschap, opladen accu's) waren we zaterdag helemaal klaar voor Takkendag 2010. Tenminste, dat dacht ik, maar er waren toch nog wat "kleine dingetjes". Na eerst met Jeroen nog even gezwommen te hebben, moest ik nog flinke vaart maken, want ik moest voor tien uur 's ochtends toch nog een aantal zaken doen. Even langs de AH om drinken voor de kinderen te halen, daarna snel ma en hans ophalen en nog de bagels en muffins voor de lunch bij Gary's Deli halen (uniek moment: Gary was er zelf!). Net na tienen waren we weer in Halfweg, waar Willy en Jos met Joost en Yinte al waren aangekomen. Hinkje was vrijdag al gearriveerd en ook Herman was er. Daarmee was de ochtendploeg (met mijzelf, Leny en Hans die ik net opgepikt had) compleet.
Hinkje belandt in de sloot, wat een vieze drek!
Na even als start een rondje koffie met taart van Arnold Cornelis te hebben genuttigd, was het tijd om te beginnen. Met twee kettingzagen en een hoop spierkracht en loopvermogen werden de knotwilgen aangevallen! Ik begon flink te snoeien en dat ging erg lekker. Joost hielp mij een tijdje met het afzagen van veel takken en ik was erg enthousiast over mijn aankoop van de kettingzagen. Dat werd wat minder toen de ketting eraf liep en mijn handkettingzaagje na de eerste poging hem te gebruiken er gelijk de geest aan gaf, maar Hans en Herman legden de ketting er weer om en het handzaagje ging terug naar de leverancier die een tijdelijke vervanger gaf. Inmiddels had Hinkje de kettingzaag overgenomen en was driftig aan de klus gegaan. Echter, bij het zagen aan de waterkant (en ja, dat hebben we veel) viel er een tak net anders dan verwacht, Hinkje deed een stapje achteruit, en......verdween in de sloot!!!! Wat een vieze prut. Met vereende krachten wisten we Hinkje weer uit de sloot te krijgen, want de modder zoog haar gelijk vast. Nou ja, vereende krachten, ik moest gepaste afstand nemen, want er moest toch iemand zijn die de foto's maakte hiervan!!

De werkgroep van takkendag 2010, exclusief uw fotograaf
Dit voorval luidde in ieder geval de break voor de lunch in. Hinkje nam natuurlijk even een douche, terwijl de rest zich tegoed deed aan de bagels van Gary. Ze verdwenen als sneeuw voor de zon en uiteraard hadden we voor de ongelukkige dame twee stuks (een redelijke Ayurvedische en een met roomkaas) bewaard en die gingen erin als koek! Na de lunch gingen we vrolijk verder en kregen we hulp van Danielle, Andrew, Morisson en Jeremy (die gelijk het kantoor in vertrok waar de andere kinderen ook zaten). Edwin heeft uiteindelijk de reis naar Halfweg niet gehaald, vanwege werkzaamheden in Purmerend. Er werd echt heel erg hard gebuffeld, want we moesten en zouden het voor elkaar krijgen om alle knotwilgen zaterdag te snoeien. En wonder boven wonder, dat lukte ook nog!! Er werd veel gezaagd, maar nog meer gesleept met alle takken die eraf kwamen, en ook de hele tuin werd voor alle kleine takjes (heel erg vervelend, alles bij elkaar rapen en opbinden, lastiger dan de grote takken) door Leny aangeharkt. En dat parallel aan Jos en Willy die de hele patio onder handen hadden genomen! Om vijf uur vonden we het welletjes en dat konden we ook zeggen, want we hadden alle wilgen (nou ja, op eentje na dan waar we niet goed bij meer konden op dat tijdstip). Iedereen vertrok rozig, moe, maar voldaan naar binnen, om even rustig bij te komen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten