maandag 15 november 2010

Tivoli kapot

De tivoli set, ziet er mooi uit, maar wel snel kapot
Op sommige zaken ben ik niet een echte man. Sommige mensen denken dan direct aan bijvoorbeeld het feit dat ik erg van winkelen houdt, en dan niet alleen klassieke mannen dingen als boeken, DVDs of plasma TV's, maar ik mag ook graag door bijvoorbeeld kledingswinkels struinen. Of een paar leuke laarzen uitzoeken, of een extra tas...:-). Maar wat er bij mij ook niet ingaat zijn van die grote, dikke, lelijke kabels door mijn huis!!! Verschrikkelijk!!! Als er iets lelijk is, is dat het wel. Hoewel veel mannen het stoer vinden om van die dikke kabels door het huis te hebben om naar nog grotere boxen te laten gaan om dan te laten horen dat je echt wel het verschil hoort t.o.v. andere stereo installaties met minder volume, kijk ik meer naar de esthetiek van het geheel. Daarom deed ik een jaar of drie geleden ook mijn hele Denon home cinema set weg.
Even terugvallen op de Zeppelin van Daan

Ja, het geluid was fraai en ja, als je een film keek leek het of de helicopter over je heen vloog, maar het zag er echt niet uit in mijn woonkamer. Het geluid uit de TV was voor een film ook prima. Toen ik daarom op zoek was naar een leuke geluidsinstallatie, kwam ik uit bij Tivoli. Een mooi klein apparaat, wat een ingebouwde subwoofer herbergde en er ook nog eens retro kek uitzag. En het mooiste: geen extra boxen nodig en dus ook niet van de spuug- en spuuglelijke kabels!!! Na een bestudering bij RAF in Utrecht besloot ik dat dit hem moest worden. Nu was het drie jaar geleden, dus een iPod dock zat er nog niet in, die moest ik er apart bijkopen. En internet radio was toen ook nog niet normaal, dus ik moest hem aan de kabel vastmaken. Maar al met al deed de Tivoli uitstekend dienst. Tot hij eind vorige week de geest begin te geven. De aansluiting met de iPod begin te kraken en de CD speler (ja, ja, Ans speelt nog wel eens een CD) deed het ook niet meer. En de radio, tja, die had het eigenlijk nooit goed gedaan. Dus na drie jaar had het apparaat het begeven!! Toch wel een beetje schunnig voor iets van 1250 Euro. Maar goed, ik hou van winkelen en inmiddels wil je toch wel dat de machine een iPod dock intern heeft en internet radio, dus binnenkort maar eens op onderzoek uit wat een goede vervanger zou zijn. Tot dan toe zijn we maar even teruggevallen op de Zeppelin van Bowes & Wilkens die normaal bij Daan op zijn kamer staat!

5 opmerkingen:

  1. Er is maar 1 optie: Sonos. Dit is volledig draadloos, kwaliteit, design, uitbreidbaar door gehele huis etc. etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kies dan component die je helemaal niet ziet en sluit alleen op boxen die je wel mooi zal vinden. En de Sonos S5 is ook gewoon in zwart te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mag ik even inbreken: kunnen er ook cd's in?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik geloof het niet in de Sonos S5....maar een los spelertje voor Ans kunnen we altijd snel regelen :-).

    BeantwoordenVerwijderen