zondag 31 mei 2009

High Stakes Poker



Een tijd geleden heb ik heel erg fanatiek gepokerd. Hoewel ik het nog steeds heel leuk vind om te doen en via Internet het altijd makkelijk is om ergens een game te vinden, is het toch een heel stuk minder geworden. Eigenlijk is live spelen met een linteressante groep mensen het leukst (hmmm....hoor ik een goed idee aankomen...), maar dat is dan weer moeilijker te organiseren.

Maar wat wel elk jaar zo is, is dat een bepaalde TV-show altijd mijn interesse weer verhoogd en ik dan ook weer wat actiever word. Die serie is High Stakes Poker. Kort samengevat is het een cash game waar camera's bij staan. Aan tafel zitten de allerbeste professionele pokerspelers van de wereld en enkele goede amateurs die net even teveel geld hebben (zo komen bv de eigenaar van de LA Lakers en de oprichter van Cirque de Soleil een keer langs om hun geld in te leveren). Naast het inzicht krijgen hoe de beste spelers van de wereld met hun kaarten omgaan, is het ook geweldig om de "table talk" te horen. Van het geraas van een Phil Hellmuth (geweldige speler, dat vindt hijzelf ook, die helemaal niet tegen zijn verlies kan) tot het olijke duo Antionio Esfandiari (the magician) en Phil Laak (the unibomber, die overigens met Jennifer Tilly is verloofd), die naar aanleiding van deze serie ook samen een TV programma hebben gelregen (I bet you), omdat ze tijdens het pokeren meer geld met weddenschappen verspelen dan met pokeren zelf.

Ik vind het echt geweldig om naar te kijken, en met name ook te luisteren. Misschien klinkt het raar, dat het interessant is om te zien hoe mensen naar kaarten kijken en af en toe wat chips in de pot gooien, maar het is fascinerend. Ik heb eerst ook gedacht: hoe kun je hier nu een uur naar kijken, maar je blijft gewoon hangen. Het geeft een inzicht in hoe mensen acteren onder druk, hoe je kunt winnen terwijl je niet de beste positie hebt en dat lichaamstaal veel meer zegt dan verbale communicatie.

Wil je het zelf eens beleven? De afleveringen zijn redelijk eenvouodig in een goede kwaliteit te downloaden, maar ook op YouTube kun je ze vinden (echte HD kwaliteit is hier nu ook weer niet noodzakelijk voor). We zitten inmiddels al in seizoen 5 (daarover morgen meer, anders wordt deze post echt te lang), maar voor degene die een keer willen zien waar ik het over heb, surf via deze link naar YouTube voor aflvering 1 van seizoen 1! Je kunt dan gelijk zien dat het Arabisch - Joods conflict wel degelijk op te lossen is, want aan tafel zitten Eli Elezra (degene die in Las Vegas de one hour photoshop heeft bedacht) en Sam Farha uit Libanon gebroederlijk naast elkaar (voor zover dat onder pokerspelers kan :-)).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten