zaterdag 9 mei 2009

Terugblik

Inmiddels alweer een weekje thuis is het tijd om achter mij te kijken naar de afgelopen negen dagen. Zoals al gememoreerd was het een (ruime) topweek waarin ik mij kostelijk geamuseerd heb. Hieronder een korte opsomming van de diverse high (en low) lights van de vakantie.

KatwijkUtrechtTilburg momenten:

  • Mijn credit card bleek meteen aan het begin van mijn vakantie door mijn bank geblokkeerd te zijn omdat zij vermoedden dat er misschien wel fraude mee gepleegd was. Hulde voor de communicatie (wij hebben u een brief gestuurd, hopelijk geeft dit geen problemen voor u). Gelukkig deed mijn pinpas het wel en kon ik uiteraard bij mijn matties aankloppen.
  • Op de terugvlucht werd onze binnenlandse vlucht (Washington DC - Philadelphia) gecancelled en was het even spannend of we op tijd in Philly waren voor onze vlucht naar Amsterdam)
  • Het ontbijt bij de Danny’s. Op mijn aanraden deden wij een ontbijtje bij de Danny’s en route naar Richmond. Mijn herinnering van 1995 & 1996 klopte totaal niet met de realiteit van 2009. Bovendien de slechtste koffie aller tijden.

De hotels:

  • Crown plaza Cherry Hill: Grootste hotel van Philly en omstreken, net hotel, nette kamer, fatsoenlijk ontbijt.
  • Holiday Inn Baltimore Inner Harbour: Erg mooi hotel, ruime kamer, top ontbijt van onze vriend Igor. Het beste hotel van de trip.
  • Hilton Wasgington DC: Slecht voor een Hilton. Het hotel was in een forse verbouwing (140 miljoen dollar) en het reisbureau had dit niet aangekondigd. Resultaten o.a. geen zwembad en alles (sporten, wifi etc.) was extra betalen. Wel het beste ontbijt van de vakantie!
Het vervoer:
Onze auto was een SUV. Voor mij de eerste SUV en van te voren dacht ik "Wat moet je daarmee, doe mij maar een grote Caddy". Ik sloeg snel om want onze v6 Toyota Highlander was zeer comfortabel en reed fantastisch. Ook de v6 was zeer prettig als je even wat extra power nodig had. Normaal rijd ik in de States grote afstanden , deze keer slechts een paar honderd mijl. We hielden alles dicht in de buurt omdat we maar weinig dagen hadden en het zonde was om deze met autorijden te verspillen. Het was even wennen aan de Amerikaanse versie van de TomTom maar deze maakte het leven een stuk aangenamer want zoeken naar adressen was er niet bij.

Andere vervoermiddelen waren de metro in Washington DC (de schoonste die ik ooit gezien heb), de watertaxi in Baltimore, de trein in Philadelphia, taxi's in Washington DC en de benenwagen. We hebben vele kilometers te voet afgelegd.

Staten & steden:
Waar ik voor we starten het had over 3 steden en 5 staten is het nog erger geworden daar we op de weg van Philadelphia naar Baltimore ook nog door Delaware heen reden. De samenvatting:

  • Pensylvania: Philladelphia, King of Prussia
  • New Jersey: Cherry Hill
  • Maryland: Baltimore, Bethesda
  • Delaware:
  • Washington DC: Washington DC
  • Virginia: Arlington, Richmond, Potomac Mills, Alexandria, Woodbridge
Het weer:
We hebben fantastisch weer gehad gedurende de vakantie. Dag 1 t/m 5 was allemaal 30 tot 35 graden zonder wolken en de korte broeken, caps en zonnebrand waren hard nodig. Dag 6 was een stuk minder, een graad of 20 en bakken met regen in de hemel van Washington DC. Niet voor een gat te vangen zijn we die dag naar Richmond, Virginia vertrokken waar het niet regende en een stuk warmer was. Dag 7 t/m 9 liep de temperatuur langzaam weer op richting de 25 graden en was er geen regen meer te bekennen.

Het eten:
Het klinkt ongelooflijk maar er is geen Pizza Hut, McDonalds & Burger King bezocht deze vakantie (ter compensatie is er 4x bij de Hooters gegeten maar daar hebben ze tenminste beer & babes naast de burgers). Op de eerste avond (Taylors) werden we meteen geconfronteerd met de verschillen tussen Amerikaans en Nederlandss porties (everything is bigger). We waren moe van de trip en de combi van voorgerecht en hoofdgerecht was duidelijk te veel. Topper was duidelijk Fogo de Chao, ons Braziliaans restaurant, verder is er redelijk divers en gezond gegeten: Subways, Indiaas, Italiaans, Japans, Thais & seafood. Topper in de categorie vette kledder was de Philly cheesestake! Kortom stukken beter dan 16 jaar geleden..

De cultuur:
De vakantie was een redelijk mix van cultuur en shoppen (zie verderop). Zo hebben wij een bezoek gebracht aan Independence national park in Philly, Inner Harbour in Baltimore, Arlington National cemetry en de National Mall in DC, old town in Alexandria en de hoofdstad van het zuiden tijdens de burgeroorlog Richmond.

De drank:
Er is niet ontzettend veel gezopen deze vakantie. Dennis drinkt niet (is wel prettig i.v.m. BOB aanwijzen) en de anderen hielden zich redelijk in. Simon ging een avond los aan de Bailey’s maar na het horen van de prijs stopte hij daar mee. Het bier is duidelijk verbeterd t.o.v. een aantal jaren geleden. De tap heeft nu geen Bud en aanverwante artikelen meer maar diverse biertjes van kleine brouwerijtjes. Voor de die-hards is Bud, Coors & Miller (ook in light varianten) uiteraard uit de fles beschikbaar. Topper van de tap was Yuengling, vreemd was de Blue Moon deze werd geserveerd met een partje sinasappel in het glas zoals bij een cocktail. Er zijn diverse biertjes (met meer en minder succes) geprobeerd in deze vakantie. Op koffie gebied was Starbucks grote winnaar. In elke stad zijn meerder filialen bezocht en zo’n beetje alle koffie’s, latte’s & andere varianten geprobeerd. Drank topper was echter (zoals verwacht) de diet coke.

Het shoppen:
Er is veel gekocht deze vakantie, maar ja met de huidige dollar koers en de prijzen in outlets & shopping malls was dit wel te verwachten. Kleding, horloges en elektronica stonden hoog op de lijst. We hebben de volgende locaties bezocht; King of Prussia, de grootste mall van de oostkust, Potomac Mills outlet centre en Westfield montgomery shopping centre in Bethesda, Daarnaast is elk winkelgebied waar we (per ongeluk) door heen reden aangedaan. Iedereen had dan ook een vollere tas op de terugweg. Topper Frank moest zelfs een 2e tas kopen om alles mee terug te kunnen nemen. In 1993 kochten we met z’n vieren 5 extra tassen, er is duidelijk geleerd in de afgelopen jaren ;-)

De gadgets:
Ik heb nog nooit een vakantie gehad waar zoveel gadgets mee waren. Zo hadden wij veel telefoons (met o.a. Blackberry, iPhone & Nokia N95), een luxe fototoestel met camera, de flip mino, de 9 inch sony laptop en de iPod's (we starten met één, Dennis, en eindigen met drie, Dennis, Frank & René. Voordeel was wel dar we dagelijks het blog konden bijwerken met tekst, foto & film.

Muziek:
Muzikaal gezien was ons favoriete radio station, 94WYSP, een absolute topper. Weinig geouwehoer en veel goede rock muziek maakten van deze zender onze grote favoriet en er werd luid mee geblèrd met ACDC, G&R, Metallica, Van Halen etc. etc. Daarnaast hebben we een muziek tent bezocht Madams organ in Washington DC. Een prima (blues) tent waar op onze avond gespeeld werd door Deb Callahan, goeie kroeg en goeie muziek!

Sport:
Net zoals in 1993 was de sportkeuze zeer beperkt. We konden alleen naar baseball maar genoten dan ook van de wedstrijd Baltimore Orioles vs de Texas Rangers in Camden Park.

Comics:
Waar wij in 1993 van comic shop naar comic uitgeverij wandeleden was het animo in 2009 veel lager. Er is een totaal van 3 comic shops bezocht en de aankopen waren minimaal. Fat Jack’s in Philly en Fantom Comics in DC waren aardig maar Aftertime in Alexandria was top.

Het was top en met name door Dennis, Frank & Simon! Dank jullie wel voor een onvergetelijke vakantie! Op naar de volgende keer!

1 opmerking:

  1. Helemaal eens met de samenvatting. Het was weer geweldig! Ik heb alleen tekstueel een paar kleine aanpassingen gedaan. En dan met name dat het niet de Baltimore Chocolade Koekjes (Oreoles) zijn maar de Baltimore Wielewaals (Orioles). Ik begrijp dat dit een makkelijk te maken vergissing is (koekjes of vogeltjes), maar ik ben nu eenmaal een purist :-).

    BeantwoordenVerwijderen