vrijdag 10 augustus 2012

Voorbereiding op de vakantie

Heerlijke ijsbonbons, must eat!
Vandaag in het teken van de voorbereidingen op de vakantie. Een van de voorbereidingen is natuurlijk om de mailbox van het werk leeg te maken. Dat is gelukt....nou ja, voor een paar minuten dan :-), maar het is nu beheersbaar. Toen dat geregeld was, konden we er even tussenuit om in Haarlem de laatste noodzakelijke spullen te kopen. Helaas wilde Daan niet mee, en dat bleek uiteindelijk te komen, doordat hij een griep onder de leden heeft. 39 graden koorts is niet niks, zelfs niet voor een bikkel als Daan, maar hij moet wel leren dat hij dat dan tegen ons zegt. Ans, Jeroen en ik vertrokken wel en bij Soellaart (gave winkel overigens, kan ik iedereen aanraden om een keer heen te gaan) werd ik de trotse eigenaar van een paar nieuwe wandelschoenen (leve de hoge wreef van Meindl) en een regenjasje van The North Face. Om ook wel in de vakantie stemming te komen, besloten we ook een hapje te eten bij het Hofje zonder Zorgen. Maar voordat we daar kwamen, zag ik dat net even de andere kant op Chocolaterie Pierre gevestigd was. Nu had ik die net op Facebook leren kennen (en is nu een echte vriend van me :-)), en gezien dat ze ijs bonbons verkochten. Helaas konden we niet lang rondkijken, maar "i liked what i saw". Veel handgemaakte creaties met hele mooie combinaties. Echt iets om te verkennen een volgende keer, deze keer hielden we het bij een normale bonbon voor Jeroen en ijs bonbons (pistache en citroen) voor Ans en mij, om met Mart Smeets te spreken: "Mogen we zeggen dat die naar meer smaken? Ja, dat mogen wij".

Na een korte wandeling kwamen we bij het Hofje en daar werden we met open armen door Petra ontvangen. De vorige keer was een echt rampenbezoek aan het Hofje, maar om dat goed te maken bood Petra ons een gratis etentje aan en dat was helemaal weer als vanouds. Er lekker, erg goede service en ook gewoon gezellig. Helemaal top. Het bracht ons in een heel goede stemming. Nog twee dagen en dan op naar de tunnel. Ik heb er zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten