dinsdag 29 mei 2012

And the "Boys in the USA" award goes to....

Leuk dat ik de awards mag presenteren
Zoals gebruikelijk na een bezoek aan de USA is het tijd voor de uitreiking van de "awards". Deze keer dus awards over de locaties Nashville, Memphis en St Louis. Er zijn heel veel verschillende categorieën, dus we gaan snel van start!

Omdat het een vakantie was met het thema muziek, beginnen we met prijzen die daarop betrekking hebben. Allereerst het beste live optreden (naast onze eigen optredens uiteraard) moet natuurlijk op naam komen van de Grand Ole Opry, een geweldige show. we hebben er de legende Little Jimmy Dickens leren kennen (die overigens wel beter op 91 jarige leeftijd niet meer kan gaan zingen), maar waren het meest onder de indruk van Thomas Rhett, een country rocker. Het meest gedraaide lied van de vakantie was "Folsom Prison Blues"  van Johnny Cash.  Op de een of andere manier spreekt Johnny ons toch meer aan dan Elvis. Het best uitgevoerde lied van de vakantie is "All together now"  van The Farm maar dan door ons gedaan, wat iedere keer als we de vraag kregen "would you like the check seperate or all together?" kregen uit vier gouden keeltjes ten gehoren werd gebracht.

Honky Tonking in Nashville: GE-WEL-DIG!!!!
Beste uitgaan ervaring was absoluut Honky Tonking in Nashville. Cruisen over Lower Broadway en dan diverse zaken in waar echt overal goede live muziek was. Je hoeft nergens te lang te blijven hangen, want bijna nergens is een cover charge. Heerlijk om te doen en als Rene dan zelfs nog aan het dansen raakt, dan is het helemaal geslaagd :-).  Beste winkel ervaring gaat naar naar Opry Mills, een erg groot winkelcentrum met heel veel koopjes (speciale aandacht voor Tommy Bahama Outlet, waar door onze vriend Calvin we uitstekend geholpen werden aan veel kleding tegen afbraak prijzen).  Beste restaurant gaat deze reis naar Outback Steakhouse. Erg goede steaks (je verwacht het niet), maar alles eromheen was gewoon super. Kwaliteit eten, service gerichtheid personeel, aandacht voor de klanten en je kon er nog echt met de mensen lachen ook. Een uitstekende "dining experience", zeker voor een "keten". De award voor het beste ijs gaat naar Ted Drewes voor zijn Frozen Custard, echt een ervaring die je smaakpapillen meegemaakt moeten hebben als je in het zuiden van de Verenigde Staten bent.

Mijn reismaten: take your hat of for the King!!
Favoriete vervoersmiddel dit jaar een close call, want onze auto was ook echt geweldig, eindelijk een echte Jeep als je ook een Jeep besteld hebt. De stenen kon je ermee uit de straat trekken, super stoere auto. Maar met een fractie scoort de Segway de eerste plaats, toch iets bijzonderder dan de auto. Er is een plan om er een paar aan te schaffen..... Grootste tegenvaller is een gedeelde eerste plaats. De eerste tegenvaller is van de snelweg afgehaald worden door de plaatselijke politie en de andere tegenvaller is het missen van de General Jackson, doordat we ons een uur in de tijd vergist hadden :-(. Ik kan me voorstellen dat voor Rene het niet deelnemen aan de Segway tour ook in deze categorie valt (Simon, Frank en ik vonden dat ook erg jammer!!).  Grootste mental coach gaat naar Chuck Norris. Ondanks dat hij natuurlijk zelf niet aanwezig was, waarde zijn geest rond en via zijn levenswijsheden heeft hij ons veel tips gegeven om een goede vakantie te hebben. In ieder geval hebben wij er veel om gelachen ("Every night the Boogie Man goes to sleep, he checks the closet for Chuck Norris").

En vanuit mij gezien gaat de prijs voor het beste reisgezelschap dat iemand zich maar op dit soort vakanties kan wensen naar Frank, Simon en Rene. Bedankt maatjes, voor weer een geweldige vakantie!

1 opmerking: