zondag 13 mei 2012

Fozzies en een film

Fozzies in Beverwijk
Wat is het toch leuk als je kinderen graag naar oma gaan. Daan en Jeroen hebben het maar getroffen met Leny en Willy. Dit weekend gingen de heren uit logeren bij oma Leny en opa Hans, waardoor ik een avond "vrij"  had :-). Dan kun je natuurlijk thuis gaan zitten, maar daar had ik niet zoveel trek in. Gelukkig was Rene beschikbaar om een klassiekertje te doen: eten en een film. De film was snel gevonden, namelijk The Avengers (helaas lukt het Simon en Frank niet om mee te gaan, dit was bij uitstek een uitje voor de oude comic club). Eten was even wat lastiger, want aangezien we besloten hadden om in Beverwijk de film te gaan bekijken, wilden we daar ook iets eten en Beverwijk staat nu eenmaal niet bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Uiteindelijk kwamen we Fozzies, omdat die een concept had dat we eerder meegemaakt hadden, namelijk een keuze uit een aantal kleinere gerechtjes (je kan het met Plein 22 vergelijken in Houten, maar in principe lijkt het op ieder tasting menu, alleen nu mag je zoveel gangen nemen als je zou willen).

De vitello tonato was het beste van de avond
Deze avond voor ons vier gerechten, gezien het feit dat de film om 21.45 uur ging beginnen. Na een start met "dippers" (volgende keer graag wat meer naanbrood, dat was wel erg karrig uitgeserveerd), was de vitello tonato verrassend goed. Ook de pasta met een kaassaus van vier verschillende kazen was uitstekend. Het laatste gerecht, de kipspies met Indiaase Curry vond ik echter teleurstellend. Ik had graag nog een dessert geprobeerd, maar helaas liet de tijd dat niet toe. Al met al een goed diner, je kunt het slechter treffen, mar wat mij betreft geen plek waar ik nog terug ga komen. Hoewel de bediening erg attent en oplettend was, vond ik het niet bijzonder genoeg. Aangezien de Beverwijk alles dicht bij elkaar ligt qua centrum, waren we vijf minuten nadat we de rekening hadden betaald alweer in Cineworld, waar we eerst vijf minuten voor de verkeerde ingang bleven staan, voordat we erachter kwamen dat er aan de andere kant van de zaal ook een ingang was.

Over de film kunnen we kort zijn: hou je van superhelden films, met een niet te zwaar verhaal, veel special effects en wat humor (die je als je de comics gelezen hebt extra zult waarderen), dan heb je hier echt en topfilm aan. Hou je daar niet van, dan heb je er een absolute flopfilm aan. Gelukkig hoorde ik bij de eerste soort. Even wennen voor Rene was dat Cineworld nog echt een oldschool bioscoop is (het was er overigens drukker dan ik ooit had meegemaakt, normaal zitten er geen 20 man in de zaal), dus dat er ook een pauze was. Dat laatste betekende dat de film om half een afgelopen was, maar doordat we lekker dichtbij huis waren, zette ik Rene om tien voor een weer thuis af. Om 1 uur was ik er zelf ook weer en kwam ik voor het dilemma te staan. Lekker gaan slopen, of nog een aflevering van Game of Thrones bekijken. Hmmmmmmm, decisions, decision, toch maar een aflevering gaan kijken  en daarna moest ik emzelf dwingen om naar bed te gaan (wat een topserie!!).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten