zondag 27 mei 2012

Segway tour in St Louis

Rene deed wel een rondje, maar de hele toer lukte niet
Donderdag stond voor een belangrijk deel in het teken van de Segway Tour die we in St Louis zouden gaan doen. De Segway tour die ik in Chicago had gedaan stond mij nog als een van de grootste aanraders van die vakantie op het netvlies, zowel de verhalen die verteld waren en de plekken die we bezochten (je kunt meer kilometers afleggen dan als je gaat lopen en je bent zelfs meer mobiel dan met de fiets), maar ook het rijden met de Segway zelf was al een belevenis. Het kon toch niet anders dan dat dat in St Louis ook leuk moest zijn. De verzamelplaats was deze keer het Marriot Courtyard, waar we in de lobby kennis maakten met onze gidsen, Bill en Hannah van Glide St Louis Tours. Naast ons was er nog een groep van vier Amerikaanse bejaarden, die vanaf het eerste moment al begonnen te zeuren. Zo wilde een persoon het formulier niet tekenen waarop je zelf verantwoordelijkheid neemt om op een Segway te stappen en pas toen aangegeven werd dat ze dan niet mee kon doen, tekende ze al zuchtend en steunend.

De drie musketiers op de Segway
Na de intro film weer bekeken te hebben, was het even oefenen op de parkeerplaats voordat we zouden gaan rijden. Voor mijn 20 seconden werk en ook Frank en Simon hadden het snel onder de knie. Voor Rene bleek het echter een te groot obstakel. Hoewel Bill nog geruime tijd apart met hem oefende, lukte het niet om voldoende vertrouwen te krijgen om aan de toer mee te doen. Hulde voor het proberen en erg jammer dat het niet lukte, maar als je je niet comfortabel voelt, is het beter om niet mee te gaan. Die tip hadden minimaal twee van de bejaarden ook moeten opvolgen, want een hiervan kreeg het uiteindelijk niet voor elkaar om stil te staan op de Segway en een andere bleek uiteindelijk drie keer van de Segway te vallen en het liefst op “turtle speed” (5 mijl per uur, terwijl wij met bijna 13 gingen) te blijven. Na bijna een uur oefenen (en dat is echt heel heel heel lang, in Chicago waren we na 20 minuten weg....) konden we uiteindelijk de rondrit starten.

Een verhaal van Bill over de Segway
En die rondrit was geniaal. Bill bleek een uitmuntende verhalen verteller te zijn en kon hij over heel veel plekken en gebouwen iets speciaals vertellen. Bijvoorbeeld dat in het nieuwe postkantoor van Saint Louis scenes uit “Escape from New York” gefilmd zijn, omdat het veel lijkt op Grand Central Station in New York. Ook over Laclede, een pelsjager en stichter van Saint Louis kon hij een uitstekende uiteenzetting geven. Verder zagen we ook het oude postkantoor, het nieuwe en oude gerechtsgebouw (waar de aanzet tot de Amerikaanse Burgeroorlog werd gegeven toen het recht tot slavernij er bekrachtigd werd), de Gateway Arch (die we later nog zouden gaan bezoeken), Busch Stadium, de stadions van de Saint Louis Rams en Saint Louis Blues en staken we de Martin Luther King brug tot aan de helft over om zo even een paar meter in Illinois te komen. Dat laatste was een uitdaging, want de wind op de brug was bijzonder hard, zodat ook de Segways er moeilijk tegenin konden komen! En ook het rijden met de Segways was weer net zo cool als ik van de vorige keer me herinnerde, en gelukkig vonden Simon en Frank dat ook (eens kijken of we er een tegen een schappelijke prijs kunnen vinden op www.iwantoneofthose.com :-)).

Om iets na 13.00 uur waren we weer terug, later dan gepland omdat tijdens de rit een van de andere deelnemers een in zinking kreeg, waarschijnlijk van de hitte en op een bank in het park moest gaan liggen. Bij het Marriot Courtyard praatten we nog even na met Bill en Hannah en kregen we nog we nog wat tips voor ons verdere verblijf in Saint Louis. Bijzonder aardig mensen waren het toch!!! Wij zaten vol mooie verhalen en waren weer een prachtige herinnering rijker. Ik weet een ding zeker: op een Segway de stad verkennen is echt een geweldige manier en voor mijn komende reizen zal ik in ieder geval onderzoeken of er een Segway toer beschikbaar is. Echt HIGHLY RECOMMENDED!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten