zondag 20 mei 2012

A little bit more shopping

Veel laarzen bij RCC Western Clothing
Op de terugreis van Lebanon, keken we naar het plan voor de rest van de dag. Dat bleek redelijk ambitieus te zijn, want we zouden voor ongeveer een uurtje naar Broadway gaan (langer kon vandaag niet ivm ons bezoek aan de Grand Ole Opry later deze dag) en dat was echt niet de moeite waard. What to do? We besloten om het plan een beetje om te gooien om het meeste uit de dag te halen. Dicht bij de Grand Ole Opry ligt het winkelcentrum Opry Mills. Dat staat voor maandag gepland qua bezoek, maar als we er nu heen zouden gaan, konden we daar een aantal zaken alvast afhandelen, zodat we maandag tijd voor Broadway over zouden hebben. Flexibel als we zijn was dat plan snel werkelijkheid geworden en nadat we onze achterbak geleegd hadden in de Best Western, reden we snel door. Heel snel had ook weer niet gehoeven, want de Opry Mills ligt op minder dan vijf minuten rijden van ons hotel, dus we waren er zo.

Rene met zijn tweelingbroer Calvin
Wat kun je zeggen over Opry Mills na een eerste bezoek van ongeveer anderhalf uur? Nou, het is in ieder geval groot. Sterker nog: het is heel erg groot!! Minimaal zo groot als Sawgrass Mills in Fort Lauderdale en groter dan alle outlets die ik eerder gezien heb. Maar wat Opry Mills nog "drukker" maakt is dat enerzijds er een aantal grote winkels zitten, maar anderzijds er op sommige stukken echt heel veel kleinere winkels op elkaar gepakt zitten, waardoor je om de paar meter met een andere etalage en andere indrukken geconfronteerd wordt. Dat is niet mis, zelfs niet voor een ervaren shopper als ikzelf ben! Voor zaterdag (dan zal het uiteraard nog drukker dan normaal geweest zijn), was er een duidelijk target en dat was om aan de Lego vraag van Daan en Jeroen te voldoen en dat is gelukt. Maar we bezochten twee andere winkels ook met wat meer dan gebruikelijk aandacht. De eerste was RCC Western Stores, een walhalla voor de lieverhebber van western kleding. De prijs was helaas niet de onze, maar een noodzakelijk item konden we niet laten liggen, namelijk onze cowboy hoeden. Drie van de vier musketiers deden hier hun aanschaf, de vierde weigerde structureel (inzendingen voor wie degene is die verzaakt kunnen op het blog ingeleverd worden).

Na dit bezoek aan RCC wilden we naar de Jeep terug lopen, maar per ongeluk liepen we langs de outlet van Tommy Bahama en daar moesten we natuurlijk wel even binnen vliegen. En daar kwamen de koopbeesten in Rene, Frank en Simon los (ik moest natuurlijk zelf ook nog twee kleine dingetjes kopen). Grootste opvallers: de colberts van Frank en Simon, met een korting van 70%. Looking very good!! Maar los van de kleding, viel hier ook echt de "southern hospitality" op. Bijzonder aardige mensen die je advies geven, maar ook gewoon een praatje maken en advies geven over de dingen in hun stad. Een van de dames was er echt van overtuigd dat Nashville veel beter is dan Memphis en deed er alles aan om ook ons hiervan te overtuigen. De kroon werd gespannen door Calvin, die zich als tde zwarte weelingbroer van Rene doopte en ons diverse tips gaf over hoe de avond goed door te kunnen brengen. Met een blik op de klok zagen we dat we als de rappe hazen weg moesten gaan, omdat we snel moesten gaan dineren om om 19.00 uur op onze plek in de Grand Ole Opry moesten zitten. Grote kans dat Rene in ieder geval maandag hier nog even aan zal wippen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten