woensdag 18 augustus 2010

And the Oscar goes to....

Na onze fantastische vakantie in New York en Boston zouden we natuurlijk een samenvatting kunnen geven van wat we daar allemaal gedaan hebben, als een soort afronding van de vakantie. Maar ja, dat zouden de lezers van dit blog natuurlijk gewoon ongelofelijk saai vinden om te lezen (en ik in ieder geval om te schrijven), dus dat gaan we niet doen. Maar om toch een leuke afsluiting hieraan te geven gaan we voor een andere aanpak. Ans en ik delen samen niet één, niet twee, maar maar liefst tien (jawel, u leest het goed, tien!!!) awards uit die tijdens de vakantie door diverse personen, instanties of andere dingen verdiend zijn! De eerste award betreft de award voor "het meeste foute, tijdens de vakantie gekochte kledingsstuk" en gaat naar het bij Frank Stella gekochte overhemd van Nat Nast, zoals in de foto hiernaast door Dennis gedragen. Maar hij zit wel ongelofelijk lekker en in bepaalde combinaties ziet hij er eigenlijk nog eens ongelofelijk kek uit ook, dus uiteindelijk is het een top aankoop! De tweede award betreft de categorie "beste ontbijt plek" en die prijs is voor Le Pain Quotidien, zij verzorgden in New York ons dagelijks brood en af en toe een bakje havermout (waarin Ans dan zelf alle kruiden en rozijnen toe ging voegen, een terugkerend ritueel). De derde award is de prijs voor "de aardigste persoon die we deze reis zijn tegengekomen" en die moet gaan naar de kaartjesverkoper van het Marquis Theater die ons zonder enige aandrang gewoon 50% korting gaf op de kaartjes voor "Come Fly With Me", terwijl dat uiteindelijk voor een uitverkocht huis speelde, helemaal top!
De vierde award betreft "de lekkerste uitrustplek"en gaat "hands down" naar hotel The Muse, een oase van rust bij het hektische Times Square, waar mooie, ruime kamers gepaard gaan met bijzonder goede service door het personeel, wat ook je geest een rustig gevoel geeft, want als er iets mis gaat, weet je dat het opgelost wordt. Award nummer vijf valt in de categorie "beste restaurant", want met alle posts die daarover in het blog terecht zijn gekomen kunnen we daar niet omheen. Die award gaat naar Le Bernardin, die zijn faam als beste restaurant van New York waar maakte! Verrassend was Ki Sushi, maar dat gat was toch echt te groot om te dichten (zo'n 500 dollar te groot :-)).  We zijn bij award nummer zes aangeland en die betreft "de beste wandeling op eigen gelegenheid" en daarvan is de winnaar "wandeling door Brooklyn" uit 100% New York. Wel je wandelschoenen meenemen (meer dan 20 km in de benen) en zeker niet voor 12.00 uur starten (daarvoor is de helft van de winkels en restaurants nog dicht), maar het is meer dan de moeite waard, een aanbeveling voor iedereen die naar New York gaat en ook eens van Manhattan af moet komen!
Dan award nummer zeven, die ligt in het verlengde, namelijk "beste tour onder begeleiding" en daarvoor reizen we af naar Boston, om een ritje te maken met de vrienden van Urban Adventours. Een heerlijk fietstocht met goede begeleiding en dito commentaar van de gidsen. Ook voor de niet sportievelingen onder ons goed te doen (alleen de heuvel naar Beacon Hil was wat lastig). Award acht is een competentie award, zoals de HR anagers vaak zeggen, namelijk "de beste bluf van de vakantie"en die valt ten deel aan Ans en Dennis die het heel goed verkocht kregen dat de iPad niet in de USA gekocht was, dat ze altijd 15 polo shirts voor 8 dagen meenemen en dat het helemaal niet vreemd is om vier paar Uggs in verschillende maten in je koffer te hebben als je uit de USA terug komt, dat is standaard uitrusting! De negende award is een oeuvre award, genaamd de "daar ga je nog een keer heen!" award. Deze prijs gaat naar New York in het algemeen. Boston is een prachtige stad, maar net als bijvoorbeeld Washington bekijk je de sights en dan heb je het gezien. Heerlijk voor één bezoek, maar niet voor meer. New York, daar kom je terug voor de stad zelf en niet voor de sights, het is de ervaring om daar te zijn. En dan als laatste award tien, "het beste reisgezelschap", die gaat strak naar Ans en mij, want we hebben heel erg veel lol gehad tijdens deze vakantie! En hoewel we de jongens gemist hebben, is het ook goed om er eens een tijd iets langer met zijn tweeën eruit te zijn!

Er zijn nog veel meer awards uit te geven (ik kan er zo nog tien doen, denk bijvoorbeeld aan het bezoek aan Yankee Stadium, dat was echt ge-wel-dig!!!!), maar dan wordt het echt allemaal veel te veel en ga ik het blog opsommen. Degene die nog eens de foto's willen bekijken, die kunnen dat doen op het betreffende Picassa webalbum, onder de naam USA New York en Boston aug 2010. Mocht je binnenkort naar New York of Boston gaan, aarzel niet om even te mailen als je informatie ergens over wilt hebben waarbij wij wellicht kunnen helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten