woensdag 11 augustus 2010

Brooklyn, deel 2

Na Ki-Sushi konden we er weer eventjes tegen aan. Dat bleek ook wel goed te zijn, want het was nog een flinke tippel om deze wandeling te doen. Smith Street bleven we nog een flinke tijd volgen om te zijn dat er ook nog winkels zijn op andere plaatsen dan Broadway, Times Square en 5th avenue :-). Bij één winkel, Free People, stond een mevrouw ons bijzonder geïnteresseerd aan te kijken toen we binnen kwamen, zo zelfs, dat het bijna onbeschofd werd. Uiteindelijk bleek ze alleen in de reisgids interesse te hebben, want ze was een bedrijfje aan het opstarten dat toers door Brooklyn ging doen voor Europese toeristen. Gentleman die ik ben schuurde ik de laatste pagina uit het 100% New York boekje waarop alle contactadressen stonden en gaf het aan de dame, die daar als een kind zo blij mee vandoor ging. Ik zeg: een beetje beleefdheid kost niets en een ander is er blij mee (of was het: een kinderhand is gauw gevuld...ik weet het niet meer).
Lopende door Brooklyn zagen we veel mooie plekjes (afgewisseld met hele lelijke plekjes), maar wel steeds weer verrassend. We deden nog een tussenstop bij Ozzie's (voor een smoothie en een bakkie troost). Prima te doen, maar geef mij maar Starbucks. Een paar van die leuke plekjes waren tuintjes, want tuinieren wordt in Brooklyn veel gedaan. Alleen hebbben de mensen dan zelf geen tuin, maar onderhouden ze gezamenlijk een stukje groen in de buurt. Ook Ans haar tuintje hebben we in Brooklyn gevonden! Uiteindelijk (na ook nog twee shirts voor Ans gekocht te hebben en WEER niks voor mij...boehoe....) eindigden we in Prospect Park, een kleinere versie van Central Park, speciaal voor de burgerij van Brooklyn, met voor de deur een monument ten nagedachtenis van iedereen die is gevallen voor het behoud van de vrijheid van de Union (lees: de VS). Het einde van een prachtige en boeiende wandeling, want je ziet New York weer eens van een heel andere kant. Wees slim en als je naar New York gaat, zet dan een bezoek een Brooklyn op je "to do"lijstje, zal je zeker niet teleurstellen! Overigens waren Ans en ik wel aan het eind van ons Latijn gekomen. In ongeveer continue 35 graden Celsius hebben we meer dan 20 kilometer gelopen en dan ga je je voeten wel voelen, kan ik je verzekeren. We waren dan ook blij dat we in de B-trein zaten op weg naar Rockefeller Plaza, waar we uit moesten stappen om richting hotel te gaan.

2 opmerkingen:

  1. Met veel plezier jullie blog gelezen!
    Hoop dat jullie hebben genoten van de voorstelling! Hadden ze een goeie look a like van Blue Eyes? Hoop binnenkort jullie versie van New York New York te horen :-)
    Alles goed gegaan met de Amtrak kaartjes?
    Zal jullie verder volgen in prachtig Boston.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas, geen look-a-like va Sintara, maar een strakke dansvoorstellen waarin de muziek van Frank gespeeld werd. Uitstekende show voor de liefhebbers daarvan. Amtrak doen we morgen pas, dus dan zal ik daarover berichten!

    BeantwoordenVerwijderen