donderdag 5 augustus 2010

Praq

Omdat iedereen terug was van vakantie of dit weekend op vakantie gaat, was er vandaag een mini familie samenkomst. Mini, omdat het alleen mijn kant van de familie betrof dus dan ben je met in totaal tien mensen (6 volwassenen en 4 kinderen) als snel uitgeteld. Het was al een flinke tijd geleden dat we elkaar gezien hadden, dus we besloten er een uitje van te maken. Plaats van handeling was restaurant Praq in Ouderkerk aan de Amstel. De keus hiervoor was met name gemaakt omdat het een "kindvriendelijk" restaurant is. Dat betekent enerzijds dat ze niet al te dure kindergerechten hebben en anderzijds dat je je als ouder niet opgelaten voelt als je kinderen door de zaak heen aan het rennen zijn, want dat doen ze allemaal en dat is heel gewoon. Normaal is er een aparte ruimte waarin de kinderen tekeer kunnen gaan, maar deze keer was dat niet het geval, omdat die gebrukt werd voor een receptie. Maar er was nog steeds genoeg plek voor de jongens om te spelen, als ze tenminste hun Nintendo DS weglegden. Het eten bij Praq is zonder meer goed te noemen. De kaart is redelijk bescheiden en dat zorgt ervoor dat de gerechten die erop staan in ieder geval de nodige aandacht krijgen. Als voorgerecht had ikzelf avocado taartje met King Crab en tomaten tartaar mt een peper mayonaise en dat was uitstekend. De krab was precies goed gemaakt, terwijl het ook erg makkelijk is om de krab taai te krijgen door hem net even te lang te bereiden, Een bijzonder aangename verrassing. Van de verdere voorgerechten viel met name de club sandwich met eendenlever op, een gewaagde combinatie. Oh en de kinderen hadden tomatensoep en een pasteitje met kaas ragout :-).
De hoofdgerechten waren deze keer wat traditioneler. Ik noteerde twee keer saté (Danielle en Leny), twee keer gamba's (Ans en Edwin) en twee keer tournedos met rösti (en drie keer pizza en één keer hamburger bij de boys). Gamba's waren lekker pittig, de tournedos was ook deze keer prima gebakken, precies goed medium en de rösti die erbij geserveerd werd, bleek een openbaring te zijn. Stevig, goed gekruid, zo kan rösti dus ook zijn! Ook het hoofdgerecht bleek dus beter dan verwacht. Als desserts werden er veel Belgische wafels geserveerd, terwijl ikzelf de pana cotta had. Bij enkele van ons was de trek inmiddels wel vergaan, want vlak voor de uitserving van het dessert viel en een kind met een smak tegen de grond, waarbij ze haan kin inscheurde (ja, beste lezer, u leest het goed). Na een "stel je niet zo aan, het valt wel mee" van de vader, bleek het toch iets ernstiger te zijn dan verwacht, want de open wond was zo groot dat het meisje naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. Daniëlle was inmiddels misselijk geworden, want die had de wond van dichtbij mogen aanschouwen. Bij de jongens smaakte het er niet minder om, en de prijs van de grootste genieter ging deze keer naar Daan, die een chocolade fondue soldaat wist te maken!
Is Praq nu een aanrader? Als je met kinderen uit eten gaat, vind ik van wel. Zoals gezegd zijn er veel kinderen, waardoor het enerzijds wel erg druk is (maar ja, dat weet je vooraf), maar je voelt je ook niet bezwaard. Als je zonder kinderen gaat (en ja, er waren ook mensen die dat waren), dan zou ik het nooit van mijn leven doen, want dan word je gek van het geren en geschreeuw. Het eten is ver boven gemiddeld, wat mij echt verraste, want de vorige keer dat ik hier at vond ik dat niet. Het personeel kan echter nog wel wat scholing gebruiken, hoewel dat wel per persoon duidelijk verschilt. De dame die ons de hele avond hielp was erg stoïcijns, wat met veel drukte ok is, maar je maakt het er niet gezelliger op (nog los van het feit dat ze uiteindelijk vergat om de salades bij het hoofdgerecht te brengen). Ook zat er bijna een uur tussen bestelling en het uitserveren van het voorgerecht, dat is met kinderen echt veel en veel te lang. Tussen voorgerecht en hoofdgerecht ging het wel weer goed, maar uiteindelijk waren was pas om 22.15 uur klaar met een drie gangen menu en dat trokken de kids uiteindelijk niet meer. Op dat punt kan me dus nog wel het e.e.a. verbeteren. Maar al met al een goede 7,5, afgezet tegen de norm die ik van tevoren in mijn hoofd had (en die is natuurlijk anders dan als ik bij Vermeer of volgende week bij Le Bernardin ga eten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten