woensdag 11 augustus 2010

Brooklyn, deel 1

Na een ontbijt in The Muse, gingen we ongeveer kwart over negen uiteindelijk richting Brooklyn. De metro kwam er direct aan en met de F-lijn stonden we een 20 minuten later in Brooklyn. Bij het naar buiten komen uit het metro station voelden we de eerste druppels van de vakantie op ons neerkomen. Slecht nieuws, maar dat duurde gelukkig maar heel even, want een minuut of vijf later waren de druppels vertrokken en hebben we ze de rest van de dag niet meer gezien. Voor onze tocht vandaag namen we zoals eerder gezegd wandeling nummer 6 uit de gids "100% New York". Deze wandeling begon bij de trappen die naar de Brooklyn Bridge leiden. Het eerste deel was een beetje inkomen, met niet echt heel veel mooi stukjes, maar het werd een heel stuk beter toen we Brooklyn Bridge Park in liepen. Dit is een heel klein parkje, maar het geeft een mooi beeld van de meest bekende brug van de Verenigde Staten plus een fraai uitzicht over de skyline van Manhattan. Erg rustig is het er overigens, want de Manhattan Bridge loopt er overheen en die maakt een lawaai waar je horendol van wordt als je er te lang in staat.
We bleven er niet zo heel erg lang, want in de gids stond dat iets verder het Riverside Café was, vanwaar je het mooiste zicht had. Ik denk dat dat wel klopte, maar we hebben het niet kunnen zien. Het Riverside Café gaat nl pas om 12 uur open. Dat geldt ook voor het ernaast gelegen Brooklyn Ice Cream Factory en het 100 meter verderop gesitueerde Grimaldi's (volgens de gids de beste pizza's van Brooklyn). Ik heb een gouden tip voor de schrijvers van het gidsje: neem svp op wanneer je zo een wandeling het beste kunt doen. Als je vroeg begint, mis je de kans om iets hiermee te doen, want je gaat niet twee uur zitten wachten tot een café open gaat. Als je om 12 uur met de wandeling begint, gaat het allemaal prima.  Na deze teleurstelling wandelden we verder Brooklyn in en dat was niet voor niets.
We kregen een bijzonder fraaie wandeling voorgeschoteld, met een heel andere sfeer dan in Manhattan. Het is een Brooklyn iets minder gehaast en druk. We zagen mooie huizen en dito architectuur, en aan de andere kant domineerde het uitzicht op Manhattan, de Brooklyn- en Manhattan Bridge en het vrijheidsbeeld. Het uitzicht heb je het best van de Brooklyn Promonade, waar het goed toeven was. Op de promenade kun je ook zien dat New York bezig is meer groen in de stad aan te brengen, want oude pieren worden vervangen door parken. Mega klus! Inmiddels begon de temperatuur flink op te lopen (35 graden) en voetjes was op te zwellen van het vele lopen en de hitte, dat het tijd werd om eens te stoppen en onze lunch te gaan gebruiken, want we moesten vanavond vroeg dineren ivm de theater voorstelling waar we heen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten