maandag 9 februari 2009

Het uitplannen van de reis

Vandaag was het dan zover. Met zijn vieren (Hans, Leny, Ans en Dennis) togen we naar Globe Reisbureau in Zwanenburg. Daar hadden we een afspraak met Jeannine, de goeroe ohgv reizen naar de USA. Zij had een leuk reisschema voor ons in elkaar gezet en liet ons haar eigen fotoboeken zien. We werden er helemaal door geïnspireerd.

De route op zich vonden we helemaal top, alleen bleek bij het inplannen van de dagen die we op sommige plekken wilde blijven we meer overnachtingen hadden dan we in totaal zouden verblijven. Op basis daarvan besloten we het onderdeel "natuurpark Zion" over te slaan. Scheelde veel kilometers rijden en we kiezen voor rustig zaken kunnen doen, ipv gehaast door het land crossen en sommige zaken alleen vluchtig te zien.

Vervolg is dat Jeannine nu het schema even verder voor ons uitwerkt en daarbij ook een voorstel maakt voor de hotels. Idee is voor de plaatsen waar we wat langer blijven (bv San Franciso, LA/ Long beach, San Diego en de Grand Canyon) wat luxere hotels te nemen en voor de "stop overs" het met iets minder luxe te doen. wel raar dat de prijzen in de gids overigens volstrekt niet overeenkomen met de quotes van het reisbureau, dat scheelt soms 50%, wordt nog uitgezocht. Ook zijn we het nog niet eens over het hotel in Las Vegas, Circus Circus (www.circuscircus.com) werd voorgesteld, maar dat vindt Dennis toch wat vergane glorie.

Als laatste nog gekeken naar een auto. Degene die we wilden (b)leek niet in Californië te huren, maar daar wordt nu even nog naar gezocht voordat we hier een booking voor maken.

Al met al: een uitstekende stap in het plan en we zijn geïnspireerd geraakt!!! Nu even afwachten waar deze week het voorstel op uit gaat komen!

2 opmerkingen:

  1. Heb zelf in het Excalibur gezeten. Was aardig maar ook niet top.

    Adviezen: (2)Bellagio,(1)Venetian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je moet met de kinderen rekening houden. Dan kun je beter voor het ridderthema kiezen ipv gondelbootjes.

    BeantwoordenVerwijderen