dinsdag 18 september 2012

Outlet shopping

Just Brands Outlet Store
In Amsterdam West/ Osdorp, nabij de Ookmeerweg (om precies te zijn de Zuidermolenweg) begint een klein outlet centrum te ontstaan. Waar vroeger Leen Bakker en de Kwantum Hallen zaten, zijn inmiddels diverse andere winkels te komen. De eerste die daar vorig jaar zijn deuren opende, was de Nike Factory Outlet. Daar een ruime sortering sportkleding en -schoenen, met prijzen die prima zijn, schoenen beginnen al bij 30 Euro bijvoorbeeld. Voor de liefhebber van Nike zeker de moeite waard om eens zijn of haar licht op te steken (helaas heb ik nooit een band met het merk gehad). Dat kan, want je hebt er verder geen pasjes of iets dergelijks voor nodig om binnen te komen. Ben je eenmaal bij Nike, dan is het slechts een roltrap omhoog naar de G-Star Factory Outlet, waar dit hippe merk veel van de restanten van de vorige collectie verkoopt of modellen die inmiddels "gewoongoed"  zijn geworden. Kortingen hier zijn aantrekkelijk, beginnend bij 40 procent van de retail prijs en oplopend tot soms wel 90 procent. Maten zijn er ook over de hele range, hoewel daarbij wel gezegd moet worden dat met name overhemden en jassen vrij klein vallen. Maar ik ben een echt liefhebber van de broeken van G-Star, dus wat dat betreft is het een genot om daar doorheen te struinen. Naar binnen lopen gaat alleen niet zo maar, je hebt een pas nodig, die je alleen aan kunt vragen als je een zelfstandige onderneming hebt of als je baas een pas voor je aan wilt vragen (gelukkig kon dat bij mij nog :-)).

De nieuwste loot aan de boom is de outlet van Just Brands, een verzamelnaam voor de merken PME, Tripper, Vanguard en Cast Iron. Ook hier een pasje noodzakelijk, maar die kan iedereen gewoon aanvragen (en als je er nog geen een hebt, dan knijpt het personeel over het algemeen een oogje toe). Hier ook een gave verzameling, waarbij voor mij met name de jassen en vesten erg aanspraken, maar ja, ik heb altijd een zwak gehad voor piloten jacks en die heb je zeker bij PME voldoende! Ook de jeans zijn van grote klasse, waarbij wel aangetekend moet worden dat mn Vanguard en Cast Iron wel getailleerd zijn en dus minder geschikt voor de "forse" man. Kortingen: variërend van 30 tot 70 procent op de retail winkel prijs.

Een dagje winkelen kun je er nog niet van maken, maar een uurtje of twee kun je hier als shopper zonder problemen bezig zijn. Oh ja, mocht je willen kun je je bezoek nog aanvullen met de Praxis, Action (sinds deze week geopend, veel zaken voor ERG goedkoop) en de Toys XL (voor de kinders). En daarna een lunch of diner bij een goed Turks restaurant Bir Bey. Ik kan me een slechtere middag voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten