zaterdag 26 december 2009

Dit is een echte feest!!


Vrijdagochtend was het tijd voor de "laatste" voorbereidingen voor het kerstfeest. We waren redelijk vroeg op, want Daan en Jeroen zouden nog een paar cadeautjes krijgen, die lagen al op tafel en voordat we het wisten hadden de heren de spullen al te pakken en wilden ze uit gaan pakken, maar dat wisten we nog net te voorkomen, zodat we de dag goed konden starten met het uitpakken om de sfeer gelijk goed te zetten! Naar buiten kijkend begon het weer te sneeuwen, dat maakte de tuin nog witter dan hij al was. Dat ging leuk worden met onze zelf opgezette party tent met  terrasverwarming! Maar helaas waren de weergoden ons niet goed gezind :-). De sneeuw veranderde een uur later in regen en er kwam ook een straffe wind opzetten, wat het geen genoegen maakte om buiten te vertoeven.  Om 13.00 uur ging ik Hans en Leny halen en om half twee waren we terug, waarna ook alle anderen (Willy en Jos, Erco en Hinkje, Danielle en Edwin, Morisson en Jermey en Joost en Yinte) allemaal aankwamen. Na een hartelijke ontvangst was het tijd voor Glühwein en warme chocolade melk met slagroom (gelukkig had ik 's ochtends een litertje geklopt, dan heb je het maar in huis). Met een warm drankje en een stukje taart van Arnold Cornelis werd Jeroen weer een keer goed verwend met nog een flink aantal cadeau's voor zijn verjaardag, waaronder een mooie grote spiegel, waarin hij zichzelf goed kan zien als hij gaat dansen! Daan werd overigens ook niet vergeten, want hij kreeg een mooie set van Lego Atlantis.

Daarna was het tijd voor het volgende evenement, community singing (in tegenstelling tot het individuele karaoke, dat helaas niet van de grond kwam). We wilden dat buiten doen, maar gezien het weer, het regende pijpenstelen, deden we het maar binnen. Ons repertoire bestond uit Eenzame Kerst, Een heel gelukkig kerstfeest, Last Christmas, Jingle Bells en White Christmas. De uitsmijter was natuurlijk "een heel gelukkig kerstfeest", wat een spontane polonaise tot gevolg haden! En toen we klaar waren, bleek de regen te zijn opgehouden! Nou moe! Dat laten we mooi niet op ons zitten, dus hup, iedereen naar buiten en daar gingen we nog een keer met "eenzame kerst!". Ik kan niet anders zeggen dan "a good time was had by all!!".  Daarna was het inmiddels tijd om de tafel te dekken (die we eerst met vereende krachten vanuit het kantoor hadden getild), dat werd prachtig door Hinkje en Ans gedaan. De kinders hadden het kantoor voor zichzelf en maakten daar met Wii, DS'en en PC's goed gebruik van! Vooarafgaand aan de start van het diner, was het tijd voor de traditionele Christmas Crackers, waaruit iedereen natuurlijk een bijzonder charmant hoedje scoorde. Daarna was het tijd voor de eerste gang, een bloemkoolsoep die Ans had gemaakt. Ik zeg: als we volgende keer bloemkool eten, maak van mijn portie dan maar soep, want die was verrukkelijk! Hartstikke lekker gemaakt, schat!! Daarna volgde de kiprollade met champignon- of mascarpone saus van Willie, witlofsalade van Jos en aardappelpuree van Ans. Niet te zwaar, prima voor een kerstdiner! Ondertussen werd er heel erg veel gelachen, de sfeer was meer dan uitstekend.

Toen was het mijn beurt: ik pakte uit met een lekker bordje kaas, waar de epoisses en de Kernhem deze keer de favorieten waren. Alle bordjes gingen schoon leeg. Om de kaas even te laten zakken en ruimte te maken voor het dessert, gingen we eerst de skylanterns loslaten. Hierbij wordt een soort ballon gemaakt van een lampion met daaronder een plankje hout dat aangestoken wordt en door de warmte vliegt de lampion dan weg. Dit alles naar goed Chinees gebruik, je mag bij het wegvliegen ook een wens doen.  Bij de eerste moesten we nog even oefenen, waardoor de skylantern van Leny en Hans in een boom aan de rand van ons erf vloog (gelukkig zonder gevolgen), maar de rest ging prima. Mooi gezicht om de skylanterns zo weg te zien vliegen! Daarna tijd voor het grand dessert en afsluiting met koffie, likeur en de bonbons van Pucini. Al met al helemaal een superdag. Om met één van de grootste en sympathiekste Ajacieden allertijden te spreken: Dit is een echte feest! Natuurlijk punten te scoren voor degene die raadt wie dat was :-).

2 opmerkingen: