zondag 21 oktober 2012

Legoworld

Bij de ingang van de IJsselhallen
Als Lego fans kun je het natuurlijk niet maken om eens in je leven bij Legoworld te zijn geweest. En aangezien Daan en Jeroen als zodanig gekwalificeerd kunnen worden, reden we vanmorgen om begen uur uit Halfweg op weg naar de metropool Zwolle. Daar, in de IJsselhallen, werd Legoworld 2012 georganiseerd, zoals gewoonlijk in de herfstvakantie. Dat was ook duidelijk te merken, want nadat we de auto redelijk dichtbij hadden geparkeerd (niet op het terrein maar in een zijstraat, 5 minuten lopen en 8 Euro uitgespaard :-)), stonden we al snel in een lange rij voor de ingang. Dat we al kaarten hadden maakten niet zoveel uit, want bijna iedereen was zo slim geweest om zijn kaarten op internet te bestellen. Na een half uur in de rij gestaan te hebben om binnen te komen, was het dan eindelijk zo ver: we betraden het Walhalla van de Lego verzamelaar (nou ja, na Legoland in Denemarken dan...).  Daar bleek het nog een heel stuk drukker te zijn dan we al verwacht hadden, vanaf de eerste hal was er al een flinke opstopping en stond het rijen dik bij de zaken die we wilden bekijken.

Jeugdsentiment!
Er bleken wel acht hallen van verschillende omvang te zijn. De eerste hal betrof een mini versie van Legoland, namelijk veel gebouwen en beesten die helemaal van Lego steentjes opgebouwd waren. Daarna volgde nog een labyrint waar we doorheen moesten lopen en veel, heel veel, heel erg veel mensen die prive verzamelingen lieten zien. Dat was soms wel erg indrukwekkend, want er was iemand die volgens eigen zeggen echt alle Lego Star Wars sets in zijn bezit had sinds Lego begonnen was deze serie uit te brengen. En dat was echt veel!! Daarnaast was er ook een hal voor handelaren, die deze keer niet echt opgesteld waren om de normale sets te verhandelen (daar was overigens wel een Intertoys voor aanwezig, die zowaar een mega korting van 10 (ja, tel ze nog maar eens na, tien!!) procent gaf. Er werden grotendeels losse poppetjes verkocht, losse steentjes, dozen om de steentjes in op te bergen, maar het allerleukst: allemaal oude sets, vaak niet in een doos, maar wel compleet met een boekje. Bij een Duitse handelaar had ik een zwaar nostalgisch moment, want ik vond er de eerste ruimtevaart sets die Lego ooit uit had gebracht en die ik zelf gekocht heb toen ze uit kwamen. Ik had er letterlijk wat tranen van in mijn ogen, maar dat werd weer in de juiste context geplaatst door Daan en Jeroen met de zin: Papa, wat zijn dat voor saaie sets, dat is allemaal wel heel erg eenvoudig...de (Lego)tijd is echt veranderd. Verderop kwamen we bij het mini concert gebouw waar optredens plaat vonden en Jeroen lekker uit zijn dak ging, maar dat duurde niet echt lang, want hiernaast was de "games corner". Hier kon je al Skylanders: Giants spelen (niet echt Lego volgens mij) en ongeveer alle Lego Video Games, waarbij de preview van Lego Lord of the Rings (verkrijgbaar vanaf eind november) het meest populair was!

Na drie uur was het dusdanig druk geworden en hadden we alles wat we wilden doen wel gedaan en zonder gemor vertrokken we weer uit Zwolle terug naar huis. Legoworld was leuk om een keer mee te maken, maar volgend jaar slaan we toch gewoon even over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten