zondag 7 oktober 2012

Sokken

Een paartje van Bjorn Borg
Als je werkkleding voornamelijk bestaat uit blauwe en grijze pakken, dan zoek je natuurlijk wel eens iets kleins om jezelf te kunnen onderscheiden. Natuurlijk kan dat met een passende das, maar inmiddels zijn we er toch wel overheen dat dat het enige onderscheidende kan zijn (en soms ook wel erg wanstaltig, met onder andere stripfiguren of een hula danseres erop). Subtieler is namelijk om ook een verschil te maken met je sokken. Meer bedekt dan de das, maar er kan ook wat meer mee. En het is toch aanzienlijk leuker dan saaie zwarte of grijze sokken. Daarom brengen diverse partijen inmiddels hoogwaardige sokken op de markt, die bijzonder in het oog kunnen springen. Nog redelijk klassiek, maar wel al interessant als startpunt voor de beginnende sokkenliefhebber zijn de sokken en kousen van Burlington. Met name erg herkenbare ruitjes motieven, waardoor je direct denkt "Ha, Burlington". Hoewel soms nog steeds erg bedekte kleuren, zie je veel meer in het oog springends bijvoorbeeld in de collectie die ze voor het WK Voetbal gemaakt hadden. Een van mijn persoonlijke favorieten is Bjorn Borg, natuurlijk meer bekend van het ondergoed, maar ze maken ook fijne sokken. Mooie prints, felle kleuren, maar wel altijd in goede combinaties en spontane patronen. Er zijn ook matches te maken met de boxer shorts, maar om daar nu speciaal op te letten gaat zelfs mij wat te ver.

Mijn persoonlijke favoriet is Effio. Erg hoge kwaliteit sokken, met mooie kleuren en motieven, die door diverse jonge ontwerpers bedacht worden. Fijn "in your face", zonder ordinair te worden. Sokken worden niet in India of China vervaardigd, maar heerlijk klassiek in Italie. Ze dragen ook heerlijk en hebben een lange levensduur. Wel een tip: niet drogen in de wasdroger, maar aan de lijn, om de goede pasvorm te behouden!

Natuurlijk zijn alle sokken via internet te bestellen (via Effio zeker de beste service!), maar voor de juiste shopping experience raad ik toch ook een bezoek aan de winkel van Mensocks aan. Altijd een grote sortering en altijd leuke dingen in de aanbieding. En tja, als je dan toch in de Runstraat bent, dan kun je ook wel even de andere acht van de negen straatjes doen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten