zondag 28 oktober 2012

't Schulten Hues

Een bijzonder dessert van komkommer
Een keer per jaar gaan we samen met Hinkje luxe uit eten. Deze keer was het voor haar een thuiswedstrijd, want via de inmiddels befaamde Groupon had ik een bon gekocht waarbij we van een zes gangen diner voor vier personen konden genieten bij restaurant 't Schulten Hues, met een korting van 50%.  Maar ja, met z'n vieren, dus wie moest die vierde persoon dan wel niet zijn? Het was heel erg leuk dat Joost wel de vierde persoon aan tafel wilde zijn. Voor een tiener van 14 is het toch even anders dan hij normaal gewend is als hij uit eten gaat. Des te leuker dat hij mee wilde om kennis te maken met een groot aantal nieuwe smaken. Om zeven uur parkeerden we de auto op het parkeerterrein vlak voor het restaurant en konden we snel door de inmiddels bijzonder koude avond het warme restaurant betreden. Ontvangst was hartelijk, zelfs met in acht neming dat men vergeten was mijn achternaam op te schrijven. Daar waren we echter snel uit en we mochten plaats nemen aan tafel drie. Prima tafel, prima stoelen, maar de eerste tip voor 't Schulten Hues was snel duidelijk: zet de house cq lounge muziek svp iets zachter als er gasten aanwezig zijn, dat leidde namelijk ernstig af.

Hinkje en Joost aan tafel
Na een flink aantal amuses begon het echte diner met een gerecht dat "de groentetuin" werd genoemd. Heerlijk, zo wil je elke dag wel groente eten. Na de eigen interpretatie van filet americain door de chef, een mooie bereiding van coquilles en daarna schelvis, kwamen we bij het hoogtepunt van de avond, namelijk een bijzonder mals stukje hert. Ook Joost zat heerlijk mee te eten en genoot van alle nieuwe dingen die hij deze avond kon eten. Omdat er bij het oorspronkelijke diner geen bordje kaas ingepland stond, besloten we die toch maar toe te voegen, waarbij het wel leuk was dat de kaas hier alleen uit Belgische en Nederlandse kaas bestond, dat was weer eens wat anders. Wat overigens ook opviel was dat de broodkruimels die op het tafellaken terecht waren gekomen, pas op het allerlaatste moment, net voor de laatste gang, door de bediening weg werden gehaald. Dat was bijzonder, want het brood was al eerder verdwenen. Weer een aandachtspuntje. Het dessert viel me eerlijk gezegd wat tegen, het was komkommer in diverse bereidingen, maar waar ik ooit wel gecharmeerd was van tomaten ijs, was dit wel bijzonder maar niet geweldig.

Net voor de koffie wilde ik nog een glas water van een zojuist geopende fles, toen bleek dat een van de serveersters de fles inmiddels al weg had gehaald, omdat we tegen het einde van de avond liepen. Oei, oei, oei, dat doe je toch niet in een zaak met een Michelin ster. Sterker nog, dat doe je in geen enkele zaak. Maar goed, uiteindelijk waren het kleine smetjes op een verder prima culinaire avond.

1 opmerking:

  1. Leuk om een tiener in te wijden in de wereld van het culinaire genieten.

    BeantwoordenVerwijderen