maandag 25 mei 2015

Benihana

Creatief met rijst
Vorig jaar introduceerde ik Simon en René bij Benihana, een keten van Japanse restaurants in de grote steden van de USA. Dat was in Minneapolis en de vesting daar was toen die dag daar voor het eerst geopend. Dit jaar was het de beurt aan Frank om Benihana te leren kennen bij de vestiging in New York. Simon en ik zette Rene en Frank af bij het restaurant, brachten toen de auto terug en liepen terug, waar we de heren aan de bar vonden. Deze Benihana had al wat meer klanten gezien dan die in Minneapolis en dat was aan het meubilair te zien. Verder was het eigenlijk een feest der herkenning, de gerechten waren hetzelfde (net ACDC, je weet wat je krijgt en het is nog goed ook) en ook de show van de kok was bijna identiek aan die van vorig jaar (en uit ervaring kan ik vertellen ook aan die in Toronto en Orlando`), met als enige onderscheid dat de kok dit jaar iets minder praatte, dan de kletskous in Minneapolis. De beef teriyaki was weer uitermate geslaagd, evenals de kip en de garnalen en de gebakken rijst. Ook de sushi vooraf was prima te verhapstukken, hoewel ik sushi in de USA toch altijd wat minder vindt dan in Europa. Al met al weer een geslaagd diner en zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten