dinsdag 18 oktober 2011

Culinair Chicago

Popcorn van Garrett, een Chicago traditie
Tijdens de wandeling met Bill Feldman, kwamen we te spreken over restaurants en eten in Chicago. Ik vroeg hem of er nu typische zaken waren die je absoluut gegeten moest hebben in Chicago en waar nu de echt goede restaurants zaten. Die laatste vraag was wat moeilijk te beantwoorden, want het hangt natuurlijk erg van je smaak en budget af wat je "echt goed" vindt. Bill kwam niet heel veel verder dan wat leuke steakhouses, maar dat was het wel zo een beetje. Op het gebied van de plaatselijke delicatessen was hij wat meer uitgesproken. Er waren dier dingen die je gegeten moet hebben als je in Chicago bent: 1) de Chicago Hot Dog (de enige echte goede zijn te herkennen aan het V teken dat op de gevels staat bij de verkopers), dus absoluut zonder ketchup, 2) een Italian Beef Sandwich, bij grote voorkeur gekocht bij Al's Beef, 3) Italian Deep Pan Pizza, met veel wordt en 4) Caramel en/of Kaas popcorn (of gemengd) van Garret. Nummer 1 hebben we al gehad (maar ik lust er nog wel 1), 2 en 3 moeten nog volgen. Toevalligerwijs kwamen we na ons bezoek aan Macy's langs Garrett en ik kan je verzekeren, dat ruik je!! En ja, dan kunnen we zo een tip natuurlijk niet in de wind slaan en kochten we de kleinste zak, die overigens dan wel weer het formaat van een extra large in Nederland heeft. En ik moet zeggen: best lekker!!! Het zal voor mij de paprika chips niet vervangen als favoriete knabbel, maar inderdaad wel iets om geproefd te moeten hebben en waar ik me voor van kan stellen dat mensen er wel een bepaalde "verslaving" aan over kunnen houden. Nu maar eens kijken of we 2 en 3 ook nog kunnen vinden.

2 opmerkingen: