zondag 4 november 2012

Stripbeurs Beverwijk

Samen met Frank en Sjimmie op de foto!
Het was al lang, lang geleden dat ik als verkoper op een stripbeurs aanwezig was geweest. De markt was redelijk ingestort en ik had weinig nieuwe aanvoer (lees: ik verzamelde nog weinig en kon dus ook niet mee aanvullen met zaken die ik weg wilde doen), waardoor de verkoop telkens weer afnam. Daarom hadden Rene en ik besloten ermee te stoppen. Echter, soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan en nadat we enkele maanden geleden een uitnodiging voor een nieuwe beurs kregen, besloten we het toch weer eens te proberen. De doorslaggevende factoren hiervoor: 1) het was in Beverwijk (lekker dichtbij), 2) het was op de Bazaar (in het weekend daar altijd veel mensen) en 3) het is altijd gezellig met de mannen. Helaas kon Rene er niet bij zijn, vanwege een aangegane verplichting voor een weekend Duitsland, dus togen Simon, Frank en ik zaterdagochtend naar Beverwijk, vol met goede moed. De eerste voortekenen waren gunstig, want we vonden de locatie snel, parkeren was makkelijk en dichtbij en de kramen die we hadden gehuurd waren echt top (horend bij de besten die we in de loop der jaren gehad hebben, zelfs met eigen licht!). En toen ik minder dan 20 minuten na opening al een eerste verkoop van 99 Euro had wist ik het zeker: dit ging geweldig worden!!

Wat een drukte midden op de dag.....
Nou, gezellig was het wel, met Frank en Simon is het altijd lachen, maar zeker ook met de mannen van Windmill Comics, waar Johan de Neef ongeveer elke serie schrijft. Voor de Nederlandse comic lezer een must om ook deze small press uitgeverij te ondersteunen!! En we hebben prima gegeten op de bazaar (de Turkse pizza's met extra kip waren bijzonder lekker!!). Maar daar bleef het uiteindelijk wel bij. De verkopen bleven wel heel erg achter bij wat we verwacht hadden (het doel van een omzet die twee tickets Dallas ging vergoeden is by far niet gehaald), waarbij een dieptepunt de zondag was, zelden heb ik een zo rustige beursdag meegemaakt. De stripliefhebbers lieten het afweten en het winkelend publiek op de Bazaar bleek niet in boeken en strips geïnteresseerd te zijn (misschien omdat lezen niet per definitie een gave van dat publiek is :-)). Op zondag hebben we tijd genoeg gehad om bakken bij te vullen en te ordenen en zelfs veel boeken te koop gezet op Catawiki. Midden op de dag waren de wandelpaden echt helemaal leeg. De organisatie, die dus goed geregeld was, kreeg extra bonus punten omdat ze ervoor zorgden dat ipv 18.00 uur de standhouders al om 16.00 uur in konden gaan pakken ipv troosteloos de tijd uit te zitten.

Al met al leuk om met de mannen op stap te zijn, maar het enthousiasmeerde niet om weer eens een beursje te doen, Zeg nooit nooit, want ik hoorde wel goede verhalen over de nieuwe beurs in Breda, maar de kans dat we op korte termijn weer op een beurs te bewonderen zijn is er niet groter op geworden.

1 opmerking:

  1. Hulde voor de poging! Zoals je al memoreerde kon ik niet vanwege een weekend Duitsland maar mochten we ooit weer gaan dan ben ik van de partij!

    BeantwoordenVerwijderen