zondag 13 november 2011

The Apple Experience

Apple TV was zo geïnstalleerd!
Vorige week, tijdens een ontspannen ogenblikje tijdens de implementatie van een van onze internet applicaties, sprak ik met Onno over de voordelen van Apple tov Microsoft producten. Nu is dat natuurlijk grotendeels open deuren inschoppen, maar Onno vertelde me dat hij net Apple TV had aangeschaft. Tja, er zat nog niet heel veel op, maar je kon wel films huren vanuit iTunes (maar dat kost geld :-)), je foto's en films van elke Apple product in je huis op je TV afspelen en ook Vimeo en YouTube afspelen. Nu was dat laatste me nog niet gelukt via mijn Popcorn Hour of Sony TV, ondanks de beloftes dat dat zou kunnen. Het is vast mogelijk, maar wel erg ingewikkeld en traag. Toen ik na een kort surfrondje erachter kwam dat ook MLB.TV via Apple TV te zien was. besloot ik die 120 euro er eens tegenaan te gooien. Twee dagen later werd het apparaat bezorgd en het eerste wat me opviel: het past in de palm van je hand! Aansluiten is ook erg eenvoudig: even een HDMI kabel (die overigens niet bijgeleverd werd, jammer...) in het apparaat en de TV en een stekker in het stopcontact en......hopla.

Vervolgens via het scherm aansluiten op je wireless netwerk, de "thuisdelingsfunctie" inschakelen (ook niet echt ingewikkeld) en je bent helemaal klaar! Al met al een werkje van nog geen kwartier (en maar een keer vloeken, dat is een unicum voor mij :-)) en de boel was up & running. Wat overbleef was dat de afstandsbediening wat onhandig was, maar gelukkig is er de app "Remote" van Apple op je iPhone en daarmee kun je de boel ook veel beter aansturen (je kunt er namelijk veel eenvoudiger mee zoeken in bv YouTube). Ook dat was uiteindelijk 10 minuten werk. Al met al dus 30 minuten voor alle installatie en je bent klaar. Typisch Apple, alles sluit naadloos aan en het is super gebruikersvriendelijk. We zullen de ideeën van Steve Jobs nog echt gaan missen........

Oh ja, gisteren ook nog even iCloud ingeregeld, zodat ook alle foto's die ik met mijn iPhone neem keurig ontsluitbaar zijn via iPhoto. De langste tijd was ik ermee bezig dat het omzetten van mijn mobile.me account ervoor zorgde dat de user op mijn Mac niet mijn Apple ID was die ik normala gebruikte, maar de Mobile Me versie. Maar dat was uiteindelijk ook alleen maar even uitloggen en weer opnieuw inloggen en het was geregeld. Ach, ach, ach, was alles op computergebied maar zo eenvoudig, dan had ik tijdens werkdagen niet iedere dag de frustratie van trage Dell computers met onhandelbare windows applicaties......

2 opmerkingen:

  1. Tja om niet mijn popcornhour helemaal neer te sabelen. Ik kan gewoon youtube kijken en er zat netjes een HDMI kabel in de doos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. PCH is een wondermachine, helemaal goed om een media bestand op te gooien zonder te kijken wat het is en het speelt gewoon. Geweldig, ik heb er veel plezier van !!!! Maar de interface is uit 1863 ongeveer, daar kan ik dan weer wat slecht tegen, maar dat zal zeker ook aan mijn onhandigheid liggen. en ik vind de streaming vanaf internet nogal traag, terwijl de Apple TV niet laat zien dat je streamt vanaf INternet, het is net zo snel als van een harde schijf. Maar ik heb ze allebei, en dat loopt prima naast elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen