zondag 20 november 2011

Bezoek aan Fifteen

Graffiti genoeg, nu nog klanten
Toen Hans en Leny dit jaar naar Turkije vlogen en aan boord van het Transavia toestel een sandwich kochten, kregen ze een leuke verrassing. Ze wonnen namelijk een tegoedbon om te besteden bij het restaurant van Jamie Oliver, genaamd Fifteen. En omdat het goed volk is, werden Daan, Jeroen, Ans en ik mee uitgenodigd om zaterdag de lunch te gaan gebruiken. Dat is een kans die je natuurlijk niet voorbij kan laten gaan! Dus togen we rond 12 uur naar Fifteen, waar Leny om 12.30 uur gereserveerd had. Dat laatste bleek niet helemaal nodig te zijn, want toen we binnen kwamen bij Fifteen was er om precies te zijn geen enkele andere gast aanwezig. De ober vertelde ons dat ze het ook niet begrepen, want gisteren was het volle bak geweest tijdens lunch (toch ook vaak zakelijke klanten) en diner en voor vanavond was het ook volgeboekt, maar nu kon je een kanon afschieten en op zeker niemand raken! Enerzijds wel lekker rustig, maar wat meer mensen erbij is toch ook gezellig. Uiteindelijk raakte in de loop van de middag naast ons vier tafeltjes, maar zoals gewoonlijk waren we als eerste binnen en als laatsten weg.

Vitello Tonato, maar anders dan ik het ken
Qua eten was het een Italiaanse middag. Het was met name pasta dat de klok sloeg, die overigens wel ter plekke vers gedraaid werd. De Vitello Tonato was een uitstekend voorgerecht, als hoofdgerecht had ik een aardappel gnocci (is er andere gnocci??) met gorgonzola en peer en als dessert verzorgde de ober een grand dessert voor de gehele tafel, bestaande uit de gehele dessert kaart van het restaurtant (nu bestaat die uit vier gerechten, dus dat voel ook wel mee :-)), waarbij met name de citroentaart en de panna cotta de show stalen, die waren echt heel erg goed! Op het eten bij Fifteen was dus helemaal niets aan te merken, de bediening was op zich in orde, zeker als je weet dat het hier voornamelijk kansarme jongeren betreft die hier een kans krijgen om een start in de horeca te maken, maar wat wel opviel: jezus mina, wat duurde het lang voordat gerechten uitgeserveerd werden. We hadden geen haast en vonden het prima om 3,5 uur te zitten, maar ik vraag me echt af hoe dat gaat als het restaurant (180 couverts) helemaal vol zit. Wellicht dat het dan iets straffer aangepakt wordt, want anders verlaat de laatste diner gast denk ik het pand om 3.30 's nachts......

Al met al wel een erg gezellige middag met een heerlijke lunch. Hans en Leny, hartstikke bedankt hiervoor, ook namens Ans, Daan en Jeroen, we waarderen het heel erg!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten