zondag 23 mei 2010

De eerste barbecue van 2010

Zaterdag was het bijzonder lekker weer. En als het weer beter wordt, dan wordt het ook weer tijd om de barbecue uit de schuur te halen. Ik ben een snob op het gebied van de barbecue, dus ik zweer bij het merk Weber. Zowel voor de ketel zelf, maar ook voor briquettes, hout, BBQ-gereedschap en wat al niet meer. Je merkt ook het het verschil tov alle andere inferieure merken die wel goedkoper zijn, maar je uiteindelijk alleen ellende opleveren. 's Middags  gingen Ans en ik eerst nog naar de bruiloft van Hein en Sharryn (mooie gelegenheid), waardoor het deze keer geen uitgebreide voorbereiding was die ik hierin kon steken, mede ook omdat Hans en leny bleven eten. Dus naast de Dennis Special, namelijk de bijzonder malse kipfilet met een griekse natte marinade bereid (knoflook, oregano, honing, olijf olie, citroenschil, citroensap, peter en zout) had ik dit keer het bereiden van het vlees aan Slagerij Rob te Zwanenburg overgelaten en de salades aan Groentespecialist Peter. Dus hadden we deze keer achtereenvolgens Griekse Kipfilet, Ossehaas, saté van varkenshaas, spareribs, hamburgers en bbq worstjes (voor Daan en Jeroen die ze niet opaten) en een gepofte aardappel. Als desser roosterden we een bijzonder zoete mango, wat toch altijd weer een delicatesse en smaaksensatie is. Het was weer heerlijk om te maken en te eten (ik hou erg van de heerlijke lucht van een gode barbecue), ik hoop dat er dit jaar nog heel veel gaan volgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten