zaterdag 23 maart 2013

Bezoek aan het Elysium

De mannen hadden er zin in!
Een of twee keer per jaar ga ik met Frank en Simon, zoals eerder gememoreerd, een dagje naar de sauna. Deze keer dus naar het Elysium in Bleiswijk. Na een tussenstop op de A4 om met 1 auto richting Zoetermeer te rijden (ik was net te laat voor het ontbijt bij de Delifrance) arriveerden we om 10.45 bij het Elysium en een korte wachttijd en uitleg later stonden we in de kleedkamers. De dag kon natuurlijk niet beginnen zonder eerst even een koffie, een cakeje en, omdat we in cafe Max plaats hadden genomen, een bagel. Twee keer tonijnsalade en een gesmolten geitenkaas bagel verder, gingen we de eerste sauna in, om precies te zijn de Duinsauna. Niet te warm om te beginnen, en hij dankte zijn naam omdat hij, hoe raadt je het, in een duin ongebouwd was. Daarna volgden onder andere de Russische Banja, Panorama Sauna (met daarin de kop van een hert en een everzwijn), Turks Stoombad, diverse hot tubs en bubbelbaden. De afsluiting was in de lavendel sauna, waar een opgiet ritueel werd uitgevoerd, en dat is best heet! Nog een klein bubbelbadje ter afkoeling en afsluiting en daarna verlieten we rond half acht 's avonds het pand. 

We hadden een superdag, erg relaxed, zowel fysiek als mentaal. Of we volgende keer weer naar het Elysium gaan weet ik niet. Qua personeel en eten & drinken was het superieur aan Spa Zuiver, maar qua sauna's viel het uiteindelijk wel mee (in mijn herinneringen was het verschil groter). We zullen het zien, ook altijd leuk om volgende keer weer iets nieuws uit te proberen. Ik hou me aanbevolen voor tips!

1 opmerking:

  1. Een van de weinige uitstapjes van de boys die ik aan me voorbij laat gaan maar fijn te horen dat het wederom GOED was.

    BeantwoordenVerwijderen