zondag 16 augustus 2009

Haverhals

Ik ben nu sinds 16 maanden officieel inwoner van Halfweg. Maar in Halfweg is qua winkels weinig te doen (hoewel er sinds gisteren wel een chocolaterie geopend is, maar die verkoopt dan als topmerk Leonidas bonbons, tja, dat is het dan weer net niet). Gelukkig is er in het naburige Zwanenburg (Halfweg en Zwanenburg gaan naadloos in elkaar over, als je er niet woont zou je denken dat het gewoon één dorp is, maar zeg dat niet tegen de hardcore Halfweggers of Zwanenburgers) een stuk meer te doen en valt er meer te beleven.

Mijn favoriete winkel in Zwanenburg is zonder enige twijfel Haverhals (eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat al zo is sinds ik in Geuzenveld woonde, sinds 2000). De nadruk hier ligt op sportmode en schoenen. De sportmode betekent dat er veel keus is in merken als O’Neill, Oxbow, Bjorn Borg, Lacoste, Gaastra en Napapijri (waarmee ze de eerste in Nederland waren). Ook is er een ruime sortering van het merk Russel Athletic, maar daar wil je niet dood in gevonden worden (gelukkig voor de verkoop denken vele mensen in het dorp, met name de jongere garde, daar anders over J). Het sport gedeelte omvat overigens ook een aparte collectie voetbal- en tennis artikelen zoals kleding, schoenen, kicksen, scheenbeschermers, rackets, sokken, ballen, etc etc, maar dat moet ook wel als je sponsor bent van de plaatselijke VV Zwanenburg (voetbal) en Lucky Strike (tennis).

Op schoenengebied is het zelfs nog beter. Eerder schreef ik dat voor de “zakelijke schoen” ik overgestapt was van van Bommel op Noble Blue. Dat werd getriggered door de collectie die hier aanwezig was. Afgelopen weekend heb ik een nieuwe paar gekocht, maar deze keer van het merk Greve, met de hand gemaakte schoenen, wat net weer een tandje beter en lekkerder lijkt te zijn. Er wordt nu gesproken om een workshop bij Greve te hebben met de vaste klanten van Haverhals en dan kun je zelf leer en accessoires voor je schoenen uitzoeken, wedden dat ik er ben J. Let op de foto ook nog op de details aan de veters.

Voor de casual schoen is Haverhals de grootste verkoper in Nederland van het merk Ugg Australia. Deze schoenen/ laarzen met schapenvacht aan de binnenkant zijn bijzonder populair en zelfs toen niemand er nog van gehoord had, kon je ze hier al kopen. Gezien de drukte bij het arriveren van de nieuwe collectie en het leegvliegen van de planken, moet bijna iedereen in Zwanenburg/ Halfweg wel een paartje of twee hebben. Naast Ugg voert Haverhals nog vele andere merken, zoals Sendra, Le Coq Sportif, Quick, K-Swiss, Serafini, Pantofola d’Oro, Boss, Floris van Bommel, Replay, G-Star, Lamborghini en Bjorn Borg.

Maar net als met dineren, is ook het kopen van iets een “total experience”. Dus los van de kwaliteit en verscheidenheid van de collectie is de service en het advies ook bijzonder belangrijk. En dat is bij Haverhals erg goed geregeld. Eigenaar Jenke maakt van elk bezoek een feest, staat altijd klaar met advies en maakt tijd om gezellig even bij te praten (en dat kan hij ook erg goed J). Bedrijfsleiders Nancy en Martijn (dames en heren secties) zorgen voor een ontspannen sfeer, waarbij je alle rust en ruimte krijgt om je eigen indrukken op te doen, maar staan ook direct klaar om te helpen als erom gevraagd wordt. En ook met Bart zorgt voor een welkome manier van assisteren en heeft daarnaast een ruime kennis en ervaring met betrekking tot zijn specialisme, tennis. Het is er dusdanig gezellig, dat ook als je niets nodig hebt, je toch vaak nog even binnenloopt (en tja, dan neem je soms ook nog wel eens wat mee…hmmmmm…..dat zal toch niet de bedoeling zijn….). Ook de aftersales is geweldig, als er een keer iets kapot gaat of niet naar je wens is, dan zorgt Jenke er persoonlijk voor dat het op korte termijn gerepareerd wordt of een andere passende oplossing gevonden wordt.

Wederom geen commissie voor me, maar ben je in de buurt van de metropool Zwanenburg en ben je op zoek naar een paar nieuwe stappers of een leuke winterjas, dan is dit zeker een aan te raden plek om eens je licht op te steken! Neem wel de tijd, want je bent er zeker een uurtje zoet J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten