zaterdag 29 januari 2011

MTV's Remote Control

MTV's Remote Control was echt heel erg cool!!
Gisteren had ik de jongens naar bed gebracht en aangezien Ans weg was, deed ik iets wat ik al sinds jaren niet meer gedaan had: ik ging zappen op de TV :-). Tegenwoordig hebben we ongeveer 720 kanalen met de komst van digitale televisie, dus je kan er een paar minuten wel mee vullen. Op een gegeven moment kwam ik bij een vaag kanaal, dat zich helemaal gewijd had aan tv quizzen (het is maar waar je 24 uur per dag mee kunt vullen). Het was allemaal redelijk triestig, maar hierdoor wandelden mijn gedachten wel naar een TV Quiz waar ik vroeger echt met heel veel plezier naar gekeken heb. En dat was nog op MTV ook, namelijk MTV's Remote Control, en nog in een tijd dat MTV voornamelijk gericht was op de M (van muziek en niet allerlei andere dating- of lifestyle programma's)! Het programma duurde altijd maar een half uurtje, maar dat was bijna continue in een stuip liggen van het lachen! De show liep van begin 1987 tot eind 1990, en samen met Danielle keken we bijna dagelijks, vonden wij het echt geweldig, terwijl mijn moeder ernaar keek met een blik van "waarom is dit nou leuk", tja, dat was toch een kleine generatie kloof :-).

Ken Ober was de presentator, helaas RIP
Remote Control was in essentie natuurlijk gewoon een heel basaal quizje, dat zich af leek de spelen in een kelder van de presentator. Er waren drie deelnemers, die beantwoorden vragen over met name muziek, films en TV. Daarnaast waren er speciale items, zoals vragen van Studboy of de "your opinion" vraag (waarin elk antwoord goed was, want het was je mening, ik herinner met de vraag: "Aren't papercuts the worst?", met als antwoord "ja", wat tot een staande ovatie leidde :-)). Met een afstandbediening in de hand (die uiteraard niet werkte), zei de kandidaat naar welk net hij wilde zappen, dat kanaal had een bepaalde inhoud en dan kreeg je een vraag. Maar het was gelardeerd met stand up comedians, die later zekere maten van bekendheid gingen genieten, zoals Colin Quinn, Denis Leary en Adam Sandler (die Studboy speelde, overigens).  Presentator was Ken Ober, die inmiddels helaas overleden is. Het geheel was uiteindelijk natuurlijk vrij flauw, maar het bleef lachen geblazen om de grappen en grollen, de typetjes die mee deden en het was ook een inkijkje in de Amerikaanse cultuur, waar ik zo verzot op was (zo bekend als de Partridge Family, Brady Bunch en Gilligan's Island in de USA waren, zo onbekend was het in Nederland, maar ik wist er meer van dan van Nederlandse programma's).  En het was duidelijk echt gericht op de MTV generation waar ik toen ook toe behoorde, het ging heel snel heen en weer, en het was iets wat je ouders niet zo konden waarderen. Wat wilde je als tiener nog meer :-). Voor degene die Remote Control nog nooit gezien hebben of die dat wel gezien hebben maar weer een keer terug willen keren naar het einde van de jaren tachtig: op youtube zijn diverse afleveringen terug te vinden, via deze link kom je in ieder geval bij een aflevering uit waar alle aspecten in terug komen. Ik kon het in ieder geval niet laten om er weer een keer een uurtje voor te gaan zitten, en for old times sakes, I laughed my ass off!!!!

2 opmerkingen:

  1. Over generatiekloven gesproken. Wij schelen niet eens zo veel en ik heb menig uur voor de buis doorgebracht met zowel de partridge family als de brady bunch!

    Popquiz: wat was de naam van de huishoudster ;-)

    BeantwoordenVerwijderen