zondag 9 januari 2011

Zaterdag winkeldag

Daan met zijn nieuwe fiets
Gisteren was het niet zulk lekker weer, maar er stonden een aantal zaken op de rol die absoluut gedaan moesten worden. Daarbij hoorde ook zeker een klein rondje winkelen in Zwanenburg bij. Om de dagelijkse beweging te krijgen, stelde Ans voor om vanuit Halfweg naar het bruizende hart van Zwanenburg, de Dennenlaan, te lopen. Dat het vervolgens ging stormen en slagregenen deed niet ter zaken, want als we ons iets voorgenomen hebben, dan gaan we er ook voor. Dus na eerst na 50 meter een melding via BuitenBeter op iPhone naar de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gestuurd te hebben omdat er een lantaarnpaal omgewaaid was, waren we met een kwartiertje bij onze eerste plaats van bestemming. De eerste stop was "van Oeveren Tweewielers". Daar gingen we heen om een nieuwe fiets voor zowel Daan als Jeroen te kopen. Hoewel Jeroen ondertussen een beetje uit de meisjesspullen aan het geraken is, kon hij er toch niet omheen om een roze Lillifee fiets uit te kiezen. Nu maar hopen dat hij ook echt de geest krijgt om zich op het fietsen te storten. Daan daarentegen ging voor een grote stoere fiets, met een drager op zijn voorwiel waarop hij, na aanbrengen van de snelbinder, zijn tas vast kan zetten als hij naar school fietst. Daan is natuurlijk al bijna een volleerd wielrenner, dus hoewel deze fiets was groter is dan hij gewend is, maakte dat voor hem niets uit, stapte hij op en reed hij zonder problemen een rondje door de Dennenlaan en was hij helemaal de bink.

De schoenen voor Daddy Cool, don't step on my blue suede shoes!
Naast van Oeveren zit Bleeker Lingerie en Mode, waar we een snelle stop over deden om voor Ans een additionele legging te kopen. Daarna was het op naar absoluut de leukste en beste winkel in Zwanenburg, Haverhals! Het vervelende bij deze hoeksteen van de gemeenschap is dat ik er altijd zo ongelofelijk hebberig wordt. Ik moet altijd mijn uiterste best doen om me te beheersen. Gelukkig helpt het dan als de rest van de familie erbij is! Het was aardig druk in de winkel van Jenke, want de uitverkoop was net begonnen en dan stroomt Zwanenburg, Halfweg en omstreken leeg om te profiteren. En dat kan dan ook echt, want er zijn fikse kortingen op heel erg mooie producten, zoals Sendra, Ugg, Napapijri, Woolridge, Twinlife, Bjorn Borg, Superdry en ik kan nog wel even doorgaan. Dat konden wij ook niet nalaten, dus voor onze Daan en Jeroen waren er nieuwe paartjes Uggs, terwijl ikzelf naast een paar Bjorn Borgs mijn oog liet vallen op de allernieuwste Floris van Bommels. Iets wat je wel moet durven, namelijk blauwe suede schoenen! En uiteraard, dat was nieuwe collectie, dus geen korting, maar dat schijnt voor mij ongeveer altijd zo te zijn :-). Ik kon de verleiding niet weerstaan dus sinds gisteren staat dat paar bij mij thuis te blinken (naast mijn pasgekochte Sendra's en de schoenen die door Duivshoes gemaakt zijn). Mocht je de komende weken toevallig in de buurt van Zwanenburg komen (of als dat niet zo is: reis er dan gewoon even naartoe...), dan moet je Haverhals gewoon met een bezoek vereren. Geweldige producten met slechts een ding dat dat overtreft, en dat is de klantvriendelijke, enthousiaste, hartelijke en professionele zeer service die door Jenke en zijn team gegeven wordt. Absoluut mijn hoogste aanbeveling!!!

Daarna was het tijd om weer richting huis te gaan. Maar gezien de storm en regen die ons teisterden, hadden we nog een tussenstop bij Sandwich City, de beste broodjeszaak van Zwanenburg, die nu ook eigen gesneden patat verkoopt (lekker hoor!). Na het verorberen van een Thomas de Trein- en een Snorkel Menu, terwijl we lekker rustig konden zitten, was de storm grotendeels gaan liggen (de regen helaas nog niet) en keerden we met een voldaan gevoel terug. Nou ja, terug, voor even dan, want een uurtje later moest ik met de auto op pad om alle fietsen, laarzen en schoenen op te halen, want dat lukte toch niet helemaal op de voet door de regen!

3 opmerkingen:

  1. Hey Dennis,
    Jenke stuurde me een linkje naar je blog. Goed verhaal met een fantastische apotheose. Ik had aan het einde, bij de aankoop van de lichtblauwe schoenen tranen in mijn ogen (Da's mischien een beetje overdreven...). Mooi om te lezen dat de firma Haverals gaat als de brandweer. Succes met je nieuwe stappers, ze zijn echt vers uit de fabriek (waren ze nog warm?). Ik zou er nog even zuinig mee zijn tot het goeie weer weer begint. Het allerbeste ermee!
    Floris van Bommel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Floris, dat is leuk om van een van de beste ontwerpers van Nederland iets te horen!! Ik heb de schoenen vandaag aangedaan naar kantoor (en dat is de Rabobank, onder een mooi maatwerk kostuum en met eenzelfde kleur Hermes stropdas) en het was absoluut de hit en het gesprek van de dag! Het is nu de investering al waard geweest :-)!!!

    BeantwoordenVerwijderen