zaterdag 1 januari 2011

Vrolijk 2011!!

Je kunt nooit genoeg laarzen hebben
Gisteren alweer de laatste dag van 2010. De eerste helft van de dag stond in het teken van de nodige inkopen doen. Dat was geen sinecure. Het was lang geleden dat ik de Dennenlaan in Zwanenburg zo dichtbevolkt heb meegemaakt. Ik moest de auto een flink stuk voorbij Haverhals parkeren. Mijn eerste stop was de plaatselijke Marskramer, omdat daar het vuurwerk verkocht werd. Dat was gelijk een grote schok, want er stond een mega menigte te wachten. Ik maakt me op voor een flinke partij wachten, maar brutalen hebben de halve wereld, dus liep ik op een kassier af, terwijl die bezig was met een andere klant, maar even stil viel met mijn bestelbon en wat bleek? De bestelling stond keurig netjes al voorgesorteerd en ik kreeg omdat ik al betaald had voorrang en binnen 5 minuten stond ik weer buiten! Goed geregeld, Dennis! Ik moest wel eerst terug naar de auto lopen om het vuurwerk te dumpen, want met bestellen bleek ik wat overijverig geweest te zijn. Daarna de Albert Hein aandoen, dat was voller dan vol, alle karretjes waren weg, maar als boodschap guerrilla, wist ik er snel een van iemand af te troggelen. De AH bleek een flinke obstakel te zijn, want hoewel ik niet zoveel hoefde te hebben,  waren de rijen LANG! Na deze horde even bij Haverhals naar binnen voor de nieuwjaarsgroet, en oh ze hebben ook nog 20% korting op het hele assortiment. Tja, dan kun je die Sendra laarsjes natuurlijk niet laten staan!

Het kindervuurwerk werd rond 21.00 uur afgestoken
Na de boodschappen mocht ik direct door ons Hans en Leny te halen, die samen met Danielle en Edwin al het eten en drinken voor de avond zouden organiseren. Na even een korte ruzie met iemand die op oudejaarsdag erg vele haast had en het moeilijk vond om het fatsoen op te brengen om even ene minuut achter mijn auto te wachten tot we alle spullen ingeladen hadden, verliep de rest van de reis voorspoedig. Om vier uur waren we weer binnen, en zo rond half zes waren alle genodigden wel gearriveerd. Toen kon het oudejaarsdiner beginnen, met een heerlijke pompoensoep als eerste gang. Na de soep wilden de kinderen alvast beginnen met wat vuurwerk afstekken, en dat houden we dan natuurlijk niet tegen. Je kunt zien dat de kids groter aan het worden zijn, want Joost en Morisson wilden zelf graag de rotjes afsteken en ook af en toe eens een vuurpijl. De anderen hielden het voornamelijk bij sterretjes in diverse vormen en maten.

Groepsfoto 31-12-2010, Dennis neemt foto, Jeroen slaap!
Daarna volgende de volgende gangen, uitstekend gemaakt door keukenprins(je) Hans, maar ook worstenbroodjes van Danielle en appeltaart vanEdwin. Lekker hoor!! En dat alles terwijl we aan het genieten waren van de Top 2000. Toen ook nog het Paul de Leeuw Spel uiteindelijk open ging, was het dolle pret, zeker toen ik glorieus won! Zo gaat de tijd snel en zonder dat we het merkten was Hotel California alweer op de radio en as het bijna 12 uur.  Met de klok op TV kon het aftellen beginnen en al kijkend naar Guus Meeuwis (wat erg eigenlijk) konden we elkaar een paar tellen later "gelukkig nieuwjaar!!" wensen. Jeroen kon het helaas niet meemaken, want die was om half twaalf als een blok in slaap gevallen en moest daardoor helaas ook het vuurwerk missen :-(.  Dat hadden we deze keer goed ingekocht, minder knallen, meer sier en dat was naar ieders tevredenheid. Maar gezien de hoeveelheid waren we wel een uurtje bezig met afsteken! Daarna deden we nog even een nazit (met tijd om iedereen die je na staat te SMSen) en speelde ik taxi om Hans en Leny naar huis te brengen. De terugweg was overigens met hindernissen, want terwijl ik de Ceintuurbaan probeerde te bereiken, had iemand genoeg van zijn kerstboom gekregen en flikkerde die van drie hoog het raam uit, waarna de boom ongeveer 20 cm naast mijn auto landde!! Gelukkig maar, anders was het een slecht begin van het jaar geworden.

Nu rest mij niets anders dan alle lezers van het blog een voorspoedig, gelukkig, gezond, gezellig, gul, vrolijk en succesvol jaar toe te wensen!!!

1 opmerking:

  1. KARWEI Boskoop is het vuurwerk verkoop punt van Boskoop, Benthuizen, Waddinxveen, Moerkapelle en omstreken! Wij verkopen het mooiste vuurwerk van de omgeving! Zelfs mensen uit Gouda, Zevenhuizen, Bodegraven en Reeuwijk komen naar ons voor ons vuurwerk! Dit komt tevens door onze spetterende vuurwerk acties! Wij hebben een groot assortiment, die bestaat onder andere uit vuurpijlen, grote batterijen, kindervuurwerk en ratelbanden. Alles van hoge kwaliteit, voor een scherpe prijs! Dus woont u in Alphen aan den Rijn, Boskoop, Vuurwerk Waddinxveen, Benthuizen of Moerkapelle? Of woont u verder weg? Bijvoorbeeld in Gouda, Bodegraven, Zevenhuizen of Reeuwijk? Twijfel niet en kom langs!

    BeantwoordenVerwijderen