zondag 27 september 2009

De Roskam en Plein 22

Na afloop van de beurs snel naar het "centrum" van Houten gegaan. Als je denkt: "dat moet toch weinig voorstellen", dan heb je helemaal gelijk! In het centrum  zitten een aantal restaurants, en René had gereserveerd bij Plein 22 (daar zijn we de afgelopen 2 jaar ook geweest). Helaas bleek het door diverse omstandigheden (en dan met name het late moment van reserveren :-)), niet mogelijk zijn in de lounge te eten, maar hadden we een tafel op de beneden verdieping. Maar voordat we naar Plein 22 gingen, bezochten we eerst het terras van De Roskam. Op zich een mooie plek, in het zonnetje, waar nog wel de "Tokkies van Houten" zaten met hun wel opgevoede kleuters die bijna nog door een fiets overreden werden. Nu bleek de Roskam niet echt de meest gastvrije plek van Houten te zijn. De bediening was echt BAGGER! De ober was niet van plan om een keer extra voor ons heen en weer te lopen om te zien of er Corona was (dat was er natuurlijk niet, maar hij had geen zin om even te controleren) en was gewoon te lui om de drankjes voor de juiste persoon neer te zetten. Het duuuuuuuuurde ook erg lang voordat de drankjes en de bestelde bittergarnituur op tafel kwamen, en toen we om wat extra mosterd vroegen, was het zuchten, kreunen en steunen dat dat ook nog gehaald moest worden. Toen na lang wachten de mosterd er was, was ook de schaal al nagenoeg leeg. Zoals Frank zei: letterlijk mosterd na de maaltijd! Resultaat voor de ober: om precies te zijn 0 Euro fooi!


Daarna naar Plein 22, dat was een wereld van verschil. Hartelijke bediening, die ook tegen een grapje kan (en ze ook terug maakt), goed tempo en goede kwaliteit. Het is natuurlijk geen Vermeer, Ciel Bleu of De Nederlanden, maar het was wel gewoon lekker eten. We hadden 6 gangen, waarbij grootste gemene delers waren: ravioli met geitenkaas, zwaardvisrolletjes, een gebakken stukje ossehaas en de aspic van aardbeien. Twee midner vaak genomen waren de coquilles en het haringtaartje. Overigens was er van de crisis niks te merken, want het was stamp helemaal vol in Plein 22. Al met al een prima locatie en als je in Houten bent, kun je daar prima eten voor een redelijke prijs (niet echt goedkoop, maar ook niet superduur).Een uitstekend alternatief voor Kasteel Heemstede (wat ik overigens voor een restaurant met een Michelin ster dan weer redelijk tegen vind vallen).

1 opmerking:

  1. Plein 22 was weer zeer gezellig. Waarschijnlijk ter compensatie van de sukkel van de Roskam.

    BeantwoordenVerwijderen