zondag 27 september 2009

De stripbeurs in Houten, dag 1

Zaterdag reed ik om half acht richting mijn goede vriend René, om de auto in te laden met duizenden Amerikaanse comics. Dit is denk ik de enige keer dat ik nog met heimwee terug dacht aan mijn vorige auto, de Chrystler Voyager, waar als ik de tweede achterbak eruit haalde er een zee van ruimte onstond. De Citroen C5 is zeker niet klein, maar het is toch even wat meer denk- en duwwerk. Maar om kwart over 8 waren we op weg naar het Euretko in Houten.  Bij aankomst bleken Frank en Simon er al te zijn en dat was natuurlijk een bijzonder warm ontvangst! Dat was overigens niet het enige warme, want de zaal heeft een heel laag plafond, waardoor de warmste haast niet wegtrekt. Frank bleek overigens lid te zijn van de ondergrondse verzetsbeweging de CLF (Chair Liberation Front), want zonder enige aarzeling bevrijdde hij enkele stoelen uit hun slavernij van het Stripschap en hielden wij ze verborgen achter onze stand om goed voor ze te zorgen! Elke dag doen wij een goede daad!

Om heel eerlijk te zijn: het was erg gezellig met de mannen onderling, maar verder was het een suffe beurs, met bijzonder weinig bezoekers en nog minder kopers. Frank en Simon (die overigens een leuke webwinkel hebben, fbi comics), hadden een leuke verkoop, want ze verkochten in 1 keer voor bijna 400 Euro aan Nederlandstalige comics. Voordeel is dat je zelf ook nog even rond kan lopen en je niet hoeft te vechten om bij een kraam te komen. Betekende dat ik voor Daan een setje leuke Donald Duck Pockets (vooral met Fantomerik erin, die vindt hij geweldig) kon kopen en voor Jeroen een doos met alle prinsessen poppetjes uit de Disney tekenfilms.

Het was een opluchting om om 17.00 uur uiteindelijk de kraam te sluiten en ons te kunnen begeven naar het bruisende hart van Houten!!

1 opmerking:

  1. Dit was dan ook duidelijk de laatste stripbeurs waar ik een kraam had!

    BeantwoordenVerwijderen