woensdag 3 juni 2009

Ajax en Martin Jol


Ik ben een Ajacied in hart en nieren. Sinds 1980 heb ik een seizoenskaart. Ik was toen 11 en het was iedere twee weken weer een ervaring om naar de Meer te gaan. Geen vaste plaatsen, dus als je een goede plek wilde hebben stond je om 12 uur voor het hek om met rappe gang naar binnen te schieten en een plek te veroveren en dan 2,5 uur te wachten, maar dat gaf niet, want het was altijd gezellig. Natuurlijk in al die jaren prachtige dingen meegemaakt, zoals de terugkeer van Cruijff en zijn geweldige doelpunt tegen Haarlem, de penalty van Cruijff en Olsen, de omhaal van van Basten tegen Den Bosch, de 8-2 tegen Feijenoord, het wegvagen van Bayern Munchen in de halve finale in de champions league. Eigenlijk teveel om op te noemen.
Maar goed, ook in de lang vervlogen tijden was het niet altijd een feest. Ik denk alleen nog aan de tijd dat Ray Clark als verlosser binnen werd gehaald, of toppers als Jantje Weggelaar en Henning Jensen de verdediging moeten leiden. Ook geweldenaars als Allister Dick en Felix Gaselich (de beste voetballer op een trainingsveld, maar in een wedstrijd nooit te zien, omdat hij in Oostenrijk gewend was tegen een heuvel op te voetballen) en korter geleden helden als Rudy, Florian ledezma, JuanFran en natuurlijk de niet te vesmaden Gabrich (de spits die nooit omviel, maar dat hoefde ook niet, want hij speelde nooit...). Maar de laatste jaren is het wel heel erg afzien geblazen. Het doet mij bijna een Feijenoord kreet slake": "Ajax fan ben je niet voor je lol!". Gelukkig is het nog wel gezellig op de tribune met mijn oude maatjes Erik Brouwer en Onno Verdonk (dit jaar heeft Onno toch een coole 2 wedstrijden van het hele seizoen bijgewoond, dure seizoenskaart, maar hij heeft beterschap beloofd!!) en ach, je ziet of mooi voetbal of je kunt therapeutisch kankeren (een andere keer vertel ik wel meer over de andere tribune klanten, dat is soms al de toegangsprijs op zich waard).
Maar nu wordt Martin Jol dus trainer. Nou, dat is niet echt de Ajax uitstraling die je gewend bent, maar om een lang verhaal kort te maken: ik wil gewoon weer een keer een kampioenschap vieren. Als dat gaat met lelijk defensief voetbal, omdat Jol lekker 8 verdedigers, Aisatti en Suarez opstelt en Luis een goede schwalbe leert te maken vind ik het prima!!! Dus Martin, kein geloel, fussbal spielen zei Ernst Happel, alleen het resultaat telt dit komende seizoen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten