donderdag 4 juni 2009

Stemmen is gevaarlijk!


In mijn hele stembare leven ben ik op verschillende plekken geweest waar ik het formulier met de rode potlood in moest vullen. Gymzalen, scholen, buurthuizen en voordat ik naar Halfweg verhuisde vond het stemmen in Geuzenveld West plaats in een bejaardentehuis (lekker makkelijk, de senioren hebben toch weinig te doen, dus die kunnen mooi het stembureau bemannen).

Dit jaar voor het eerst stemmen in Halfweg (voor het Europese Verkiezingen) en de plek waar het deze keer moest gebeuren was....de plaatselijke brandweer kazerne (ja, die hebben we!) Wel een heel speciale plek. en je zult het altijd zien, in Halfweg, het dorp waar bijna nooit wat gebeurd gaat op het moment dat ik mijn stem aan het uitbrengen ben het brandalarm af!! Je gelooft het niet! Terwijl ik mijn kruisje sta te zetten voor de nr 2 op de VVD lijst (de reeds veel besproken Jeanine Hennis), komen er mensen met helmen op langs me heen rennen, springen op de ladderwagen en schieten met loeiende sirene de kazerne uit, vlak achter de stemhokjes langs. Ik had niet verwacht dat stemmen zo fysiek gevaarlijk kan zijn! Wat nog enige minuten achterbleef was een pieptoon in mijn uren, maar dat was bij de bezetting van het stembureau ook zo. Wat wordt het volgende keer bij de gemeeteraadsverkiezingen? Stemmen in het politiebureau en dan een vuurgevecht tussen plaatselijke mafia en de de HPD (Halfway Police Department)?
Overigens een DM Twitterje van Jeanine gekregen om me persoonlijk te bedanken voor mijn stem. Mijn dag is weer gemaakt :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten