dinsdag 9 juni 2009

Een nieuwe klok?

Ik ben een horloge liefhebber. Ik vind het simpelweg het enige sieraad (naast een trouwring) dat een man met goed fatsoen kan dragen. Dat haalt het argument "maar je kunt de tijd toch ook op je mobiele telefoon zien" direct onderuit. Ja, dat klopt, maar ik draag mijn iPhone of Blackberry de laatste tijd niet meer om mijn pols.

Daarnaast heb ik een tik dat zaken "echt" moeten zijn. Het kopen van hele goede replica's is aan mij niet besteed. Die zijn overigens tegenwoordig zou goed dat je een echte expert moet zijn om het verschil te zien, maar het gaat er natuurlijk om wat je er zelf van vindt en hoe je je erbij voelt. Als iemand een horloge van 10 Euro goed genoeg vindt of een namaak Rolex helemaal het einde, dan is dat helemaal prima. Maar noem mij dan maar een snob, voor mij werkt dat helaas niet. Dus dan moet het qua techniek natuurlijk heel goed in elkaar zitten, maar het oog wil ook wat! Het laatste horloge dat ik kocht was een Tag Heur Grand Carrera Chronograph in Washington DC. Maar ik blijf altijd "on the look out" voor mooie modellen en ik heb nog een verlanglijstje van merken en modellen die ik eigenlijk nog wel eens wil hebben (o.a. IWC Pilot, Rolex Daytona, Omega Seamaster). Mijn nieuwe huisleverancier is Interwatches, een betrouwbaar bedrijf dat top kwaliteit levert tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Als vaste klant krijg je dan ook nog wel een speciale aanbiedingen. Zo werd ik afgelopen week geattendeerd op een IWC Pilot Spitfire Chrono. Dat is wel een heel mooie klok, dus dat gaat waarschijnlijk moeilijk worden om te weerstaan, maar voorlopig sputter ik nog even tegen :-). Al is het maar om proberen de prijs nog te drukken. en aangezien ik in juli naar de USA ga natuurlijk daar laten bezorgen, scheelt bezorgkosten en de import belasting.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Dennis,

    Dit is nu eens een stuk naar mijn hart... leuk dat je naar een IWC aan het kijken bent. Goede smaak :-)

    Mijn favorieten: de AP Royal Oak Off Shore en de Jaeger LeCoultre Master Compressor... Nog maar even sparen... :-|

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Audemars Piquet is dan weer niet mijn ding, maar de Jaeger is een super klok! Misschien even wachten en daarvoor gaan? Hmmm....decisions, decisions!

    BeantwoordenVerwijderen