maandag 1 juni 2009

High Stakes Poker, deel 2


Zoals beloofd zou ik nog even terug komen op het High Stakes Poker onderwerp van gisteren. Waar in de eerste seizoenen het voornamelijk de oude garde was die te zien was (lees: allemaal "live" spelers), is er in seizoen 4 en nu 5 ook een plek ingeruimd voor de jongens die met name op internet hun naam en faam hebben gemaakt. Mannen (of jongens) die gewend zijn om op 10 internet tafels te gelijk te spelen en een super aggresieve manier hebben ("raise", "re-raise", "three bet" is voor hun de gewoonste zaak van de wereld).

Wat je nog wel eens ziet is dat de internet mannen het spel "live" te langzaam of te saai vinden en daardoor veel fouten gaan maken. Maar er zijn gelukkig altijd uitzonderingen. In het vijfde seizoen (wat nu uitgezonden wordt) van HSP wordt de show echt gesolen doot Tom Dwan, die op internet de screennaam Durr heeft. Tom is één van die jong guns die wel respect heeft voor de live spelers, maar geen angst en zich niet de kaas van het brood laat eten (maar ja, als je op Full Tilt Poker op internet in 2008 al een slordige 6 miljoen dollar won, kan je nog eens wat hebben). Wat Dwan bijzonder maakt is dat hij een grote range speelt (dus hij speelt heel veel handen), loose aggresive. Geweldig om te zien, veel interessanter dan het tight spel van vele wat oudere spelers.

Het mooiste staaltje "Durr"isme was in een confrontatie met Barry Greenstein, waarin de grootste pot die op televisie te zien is geweest bestreden werd, een coole 919.600 dollar. Als je wilt zien hoe dat is gegaan, surf je even naar YouTube voor het filmje Dwan - Greenstein. Geniet ervan!

Zo, nu even genoeg poker om te kijken. Ik ga aan de verdere voorbereidingen voor de traditionele Pinkster barbeque (zo traditioneel dat het vandaag de eerste is!~).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten