zondag 14 juni 2009

Plaat van de week: Dr Feelgood van Mötley Crew

Deze keer terug naar de klassieke hardrock van eind jaren 80 - begin jaren negentig. In die tijd veel langharige poedels, die soms ook nog wel eens een lekekr deuntje konden spelen. Ik noem Europe, Bon Jovi en Poison als voorbeelden. Alleen waren dat op zich eigenlijk hele brave jongens, die hun haar lieten touperen en vuige teksten maakten.

Als je naar uiterlijk kijkt, dan is Mötley Crew een band die in die categorie past. Kijk maar eens naar zange Vince Neil die ook zo uit een Andrelon reclame weggelopen had kunnen zijn. Maar anders dan de eerder genoemde bands, waren die wel degelijke echte bad boys, waarvan driekwart voordat ze bekend werden ook al tijd in de gevangenis hadeen doorgebracht (en dan niet voor het roken van een jointje). Motley Crew bestaat uit Nikki Sixx (bas), Vince Neil (zang), Mick Mars (gitaar) en Tommy Lee (drums). Tommy Lee is uiteindelijk waarschijnlijk nog bekender geworden door zijn huwlijken met Heather Locklear en natuurlijk Pamela Anderson (waar nog wel eens een fimpje mee werd opgenomen).
Nou ja, even los van alle persoonlijke zaken van de heren, Dr Feelgood is een album dat rockt van begin tot einde. Het kan zich meten met de beste platen uit die tijd. Voor diepgaande teksten hoef je bij the Crew niet aan te komen, dat is samen te vatten in: rock & roll, vrouwen, drank, auto races en nog meer rock & roll. Maar de nummers op deze cd blijven stuk voor stuk hangen en na enkele keren luisteren kun je ze meezingen of in ieder geval iets bleren wat op de tekst lijkt (in de vertaling gaat weinig verloren, zoals gezegd gaat het bij Mötley Crew niet zo om de teksten :-)). Alle nummers scoren minimaal een 7, maar speciale aandacht wel uit naar het titelnummer, Dr Feelgood, without you en Same Old Situation. Maar de absolute killer app, oh nee dit is geen internet site die ik promoot, uhhhh....killer song is Kickstart my heart. Een nummer dat eigenlijk niet goed voor mij is, want als ik het in de auto draai, krijg ik steevast boetes thuis in de bus van onze vrienden uit Leeuwarden (het alom bekende Centraal Justitieel Incasso Bureau, voor al uw snelheidsovertredingen). Maar het is niet anders, bekijk en beluister het nummer maar eens, dan merk je zelf dat je hierbij je voet niet van het gaspedaal krijgt, maar het alleen maar dieper in gaat trappen. Ook voor mensen die dit origineel in 1989 gemist hebben, een zekere aanrader!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten