zaterdag 20 juni 2009

Au revoir, Thomas en Leo

Vrijdag namen twee mensen afscheid van ons aller Ajax, te weten Thomas Vermaelen en Leonardo. Nu blijft het welliswaar bijzonder dat bij elke nieuwe club waar een speler gaat spelen hij “daar altijd al van gedroomd heeft” zoals Vermaelen dat over zijn nieuwe club Arsenal zei, ij Arsenal weggaat naar een maar Vermaelen heeft wel zijn toegevoegde waarde voor Ajax gehad. Jammer dat hij nu gezellig de bank bij Arsenal warm gaat houden en over een paar jaar en met ongeveer 12 invalbeurten en een wedstrijd op een vriendschappelijk toernooi op zijn naam weer vertrekt (waarschijnlijk naar een club ergens uit de middenmoot in Engeland of Italie waar het geld goed is, maar verder geen ambitie te bekenen is). Maar ja, hij moet ook aan zijn oude dag denken, want hij is tenslotte al 23. Thomas, veel succes toegewenst bij Arsenal, heeft van Persie tenminste ook weer iemand waar hij Nederlands mee kan praten!

Die andere gast die vertrekt is een ander verhaal. Leonardo heeft volgens mij twee goede acties gehad in zijn hele tijd bij Ajax. Dat was het doelpunt tegen Fiorentina en tegen HSV. Beiden niet geheel gespeend van enig geluk. Hoewel Leo een leuke dribbelaar is, heeft hij alleen interessante dingen gedaan als invaller en iedere keer dat hij als basisspeler was opgesteld, werd het helemaal niks. En meneer heeft nu zijn spullen ingeleverd omdat de nieuwe trainer Martin Jol hem geen basisplaats toe wil zeggen. Tja, wat moet je nou met zulk soort mensen. Ik zeg “good riddance en toedeledokie”. Hup, strik erom en naar Griekenland verschepen, aan dat soort knakkers hebben we niks.

Nu maar hopen dat het geld van Vermaelen aan een goede investering aangewend wordt ipv de zoveelste mislukking. Of Eljero Elia die versterking gaat zijn, zou ik niet durven zeggen, volgens mij kan er beter een sterke verdediger bij, want daar heeft het afgelopen seizoen wel weer aan ontbroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten