zondag 7 juni 2009

Koning Roger en een toekomstig koningin?

In mijn jonge jaren had ik twee sporten waar ik helemaal gek van was: voetbal en tennis. Voetbal was simpel: ik kom uit Amsterdam, dus dan was je voor Ajax of FC Amsterdam. Hmm...moeilijke keus.

Met tennis was dat wat anders, want een goede Nederlandse tenniser was er toen eigenlijk niet. Dus ging ik op zoek naar "the characters of the game". Gelukkig waren die er wel. Denk eens aan Bjorn Borg, John McEnroe, Jimmy Conners Ilie Nastase. Stuk voor stuk mannen met een eigen karakter (oh ja, en in de dames was ik nog inet zo geïnteresseerd op die leeftijd, hoewel ik Chris Evert altijd wel lief vond :-)). In de jaren ben ik het tennis wel blijven volgen en zeker ook in mijn studentenjaren heb ik heel veel tenns gezien (je had wat tijd om handen, dus ook 's nachts Australian en US Open kijken was geen probleem), maar het werd er niet alrijd leuker op, ook niet omdat er wat aan personality ingeboekt werd. Gelukkig had je nog bv André Agassi, want van de meeste Zweden of Oost Europeanen moest je het toch niet hebben. Nu moet ik zeggen dat ik in het huidige tennis qua emotie meer heb met Rafael Nadal, want met zijn grote concurrent Roger Federer ga je ook niet snel een polonaise lopen. Maar wat hij vandaag gedaan heeft is natuurlijk wel grandioos. Al zoveel gewonnen hebben en dan nu ook aansluiten bij de groep mensen die alle grand slams een keer gewonnen hebben, dat verdient natuurlijk gewoon het diepste respect wat je op tennis gebied voor iemand op kunt brengen. Ook mooi om te zien, dat Federer ook geraakt kan worden, want hij was zelfs blij tijdens de wedstrijd, dat zie je niet zoveel. Memorabel moment, ik was blij dat ik hiervoor wat eerder naar huis was gegaan vanuit Amstelveen (waarover later meer).

Overigens is er op dit moment ook nog een andere sensatie. Bij de dames deze keer, en haar naam is Simona Halep. Simona komt uit roemenië, is 17 jaar en won vorig jaar Roland Garros voor junioren. vele zien haar als een bijzonder groot talent. Als je echter eens googled op Simona, dan kom je meer foto's dan teksten tegen. En als je een hit krijgt op tekst, dan is het slechts heel soms een overzicht van haar overwiningen, maar met name over het nieuws dat ze haar borsten wil laten verkleinen! 

De foto hiernaast toont aan dat juffrouw Halep geen cup A heeft, maar de reden waarom zij dit wil laten doen is niet omdat ze er last van heeft bij het tennissen, maar omdat ze er teveel over wordt lastig gevallen door journalisten, die meer vragen daarover stellen a la Anna Kournikova dan over de tennis prestatie van Simona. Het zou toch wel heel erg bizar zijn als iemand alleen daarom zichzelf zou laten opereren. Tijd om de persmusieketen maar eens een halt toe te roepen, want we kunnen natuurlijk niet een toekomstig Grand Slam winnares zichzelf gaan laten verminken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten