zaterdag 10 juli 2010

Dos

Eens per kwartaal hebben de boys een afspraak. Dan wordt door één van ons (Frank, Simon, René of ik) een diner georganiseerd. De afgelopen jaren hebben we van heel erg goed gegeten tot soms wat minder (dat wordt niet altijd hetzelfde door iedereen ingezien, zo zijn er mensen die A-Fusion een top restaurant vinden, ik vind het echt "the pits" wat ik nooit aan iemand aan zal raden, terwijl René er niet weg te slaan is). Een echte klassieker vond ik het eten bij Kota Radja. Eten was bijzonder matig, maar het feit dat Simon en Frank een body warmer a la Han van Wonderland aan hadden getrokken om duidelijk te maken waar we heen gingen en ook een imitatie deden, was echt hilarisch! Deze keer was het de beurt aan René om met een voorstel te komen en dat deed hij met verve! Om 18.30 uur verzamelden we ons bij René thuis en reden we in de C5 naar de Jordaan.
De plaats van bestemming was Tapas restaurant Dos. Het begon goed met een stukje gerechtigheid, we konden namelijk net voor de deur parkeren. Er was een fijne tafel voor ons gereserveerd, bij de deur zodat we nog een stukje frisse lucht meekregen. Daarna konden we starten met de tapas. Onze strijdkreet hier kan worden samengevat met  "Just bring it!". We begonnen met een klassieke start van brood met aioli, olijven, geroosterd brood met tomaten pasta, wat Spaande kaas en Spaanse Ham en worst. Daaraan was prima te zien dat dit een echt Spaanse restaurant was. Enerzijds door de smaak van de gerechten, maar zeker ook door de traagheid van de bediening (om de aandacht te krijgen was het echt nodig om met een menu door de zaak te zwaaien!).  Daarna een heerlijke Gazpocho, lekker pittig met verse groenten, een echte aanrader.
Vervolgens namen we een rondje vis en schaaldieren, waarbij de Sint Jacobsschelpen speciale aanbeveling verdienen. De sardines waren goed van smaak, het feit dat we echt moesten pulken om de graat eruit te krijgen maakte het eetplezier wel veel minder  voor mij. Na de vis kwam het vlees en de groenten. Daar zat helaas één gerecht bij, dat mij echt deed kokhalzen, namelijk witlof met blauwader kaas. Twee keer bitter en te vette en dik besmeerde kaas, zorgde echt voor misselijk makende smaak. Slecht van de bediening om niets te vragen over het feit dat dit gerecht onaangeroerd naar de keuken terug ging. Na een bocadillo met varkenshaas kwamen we bij de desserts. De flan was bijzonder goed, de huisgemaakte chocolade mousse was goed van smaak maar wel heel erg zwaar (dat past niet bij een mousse). En ondertussen waren we weer op de bediening aan het wachten.....Samengevat: wederom een fantastisch gezellige avond met de heren, het eten was ver boven gemiddeld (ik geef het een 8+), de bediening bleef op een krappe voldoende steken (6,5). Hou je van tapas, dan is dit een goed alternatief als je in de Jordaan bent als die dwingende behoefte opkomt. Nu eens afwachten wat Frank in het derde kwartaal gaat regelen.

1 opmerking:

  1. Fijn om te horen dat het voedsel zo goed beviel! De bediening ben ik met je eens en idd we zijn het zeer oneens over a-fusion ;-)

    BeantwoordenVerwijderen