donderdag 1 juli 2010

Op zijn Japans!

Gisteren was het weer eens tijd om uit eten te gaan. Deze keer met Rabobank collega Berber Kruimel. Dit mede om nog een keer goed de migratie en sanering van een een grote legacy applicatie te vieren. Plaats van handeling  restaurant Yamazato, het enige Japanse restaurant met een Michelin ster in Nederland. Om half zeven strak waren we op de plaats van bestemming, nadat ik in de file had gestaan omdat er op de A2 een auto uitgebrand was. Toen we het restaurant binnen kwamen was de zaal helemaal leeg. We werden naar onze tafel gebracht door een Japanse dame die, zoals gebruikelijk, geen enkel woord Nederlands sprak. Maar deze keer was het erger dan normaal, we hadden beide het idee dat deze dame Ushi moest heten en dat ze na de derde gang haar tandjes uit zou doen en haar pruik af zou zetten en dat het dan Wendy van Dijk zou blijken te zijn. De keuze was simpel, het seizoensmenu Minazuki zag er uitstekend uit dus dat was hetgeen we bestelden. Het was acht gangen lang genieten van typische Japanse smaken. Zo waren er twee gangen sushi (maar niet de normale zoals bij Sugoi, die overigens ook heerlijk zijn), een gefrituurde kreeft, een briljant stukje zeebaars en als hoofdgerecht een gegrilde ossenhaas, zo mals dat je hem bijna door een rietje naar binnen kan zuigen. Het dessert was een mix van verschillende soorten fruit (witte aardbeien!!) en ijs van pompoen en bruine rijst. Je verwacht het niet, maar dat was echt geweldig (ijs van bruine rijst, hoe verzin je het!!!!).  Het eten was bijzonder goed, men weet altijd diverse smaaksensaties te creëren en zo ook deze keer weer. Yamazato blijft een zeer goed restaurant en een aangename afwisseling van mijn "normale" voorliefde voor de Franse keuken. De bediening blijf ik niet top vinden, ze zijn namelijk haast niet te verstaan en ik haal er toch ook plezier uit om het verhaal over het eten te horen. En een gouden tip: als je met het diner begint, geef dan even aan dat je op Europees tempo wilt eten. Doe je dat niet en ben je om 18.30 uur binnen, dan sta je op zijn laatst om 20.30 uur weer buiten. En dat is dan net even te snel voor mijn gevoel. Maar bottom line: het blijft de beste Japanner van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten