donderdag 10 januari 2013

Meatballs

Het was niet druk bij Meatballs, zeg maar....
Ik denk dat het een half jaar geleden was dat ik in Het Parool las dat Amsterdam weer een keer New York na ging doen. Het betrof hier de introductie van een nieuw restaurantconcept. In New York heet het "The Meatball Shop", in Amsterdam heet het restaurant gewoon "Meatballs". Het idee is identiek: bedenk een aantal verschillende soorten gehaktballen (lam, rund, varken, kip, vega) waar een gast een selectie uit kan maken, daarna een selectie van de saus die je op de ballen wil doen en daarna nog een selectie van groenten om het een maaltijd te laten zijn. Nou hou ik natuurlijk van een goede gehaktbal (hoewel natuurlijk niemand betere gehaktballen maakt dan mijn moeder), dus ik had Meatballs op mijn lijstje van "must try" gezet. Toen ik enige tijd geleden weer eens in hartje Amsterdam moest zijn en het inmiddels lunchtijd was geworden, besloot ik dat het een mooi moment was om naar de Warmoestraat 15 te lopen, waar Meatballs gevestigd is. Ik hoopte dat er nog plaats was, want ik had natuurlijk geen reservering gemaakt. Daar had ik me echter geen zorgen over hoeven maken, want toen ik de deur opende en naar binnen keek zag ik alleen maar lege stoelen. Om half twee 's middags was ik de enige gast....

Drie mini broodjes bal
Meestal voorspelt een lege zaak niet veel goeds, maar ik was toch dusdanig benieuwd dat ik naar binnen ging (en me niet liet verleiden om de veel drukkere Burger Bar die ernaast ligt te bezoeken). Het duurde even voor de serveerster, die druk met haar telefoon aan het spelen was, me opmerkte. Mijn grap "heb je nog een tafel voor me beschikbaar" sloeg ook niet aan, en ik kreeg het verzoek om gewoon maar ergens te gaan zitten. Na vijf minuten werd er een kaart gebracht, waarna de serveerster weer in haar telefoon dook. Keuze was snel gemaakt: ik nam de "drie ballen lunch", de New York Bacon & Cheddar, Spicy Pork en Dutch (rundvlees) met tomatensaus en yoghurt/ knoflooksaus. Om de serveerster haar aandacht te trekken moest ik bijna met een vlag gaan zwaaien, maar daarna ging ze op volle draf naar de keuken. Daar bleef het echter ook bij, want ondanks dat ik de enige persoon in de zaak was, duurde het meer dan 20 minuten voordat het eten geserveerd werd. Drie mini gehaktballen op drie mini broodjes. Er zat ook mini saus op, want ik heb de saus nagenoeg niet terug kunnen vinden en zeker niet geproefd. De smaak van de broodjes bal op zich was goed, maar het heeft geen blijvende indruk achter gelaten.

Toen ik snel klaar was met de lunch, wilde ik graag afrekenen. Dat werd wat lastig van de serveerster was met een vriendin kleding aan het bekijken en aan het showen en verdween op een gegeven moment de kelder in, waar ze een tijd verbleef. Na een kleine tien minuten was ze weer terug en kon ik eindelijk betalen en het pand verlaten. Al met al: bediening was niet onaardig maar erg ongeïnteresseerd en het eten was niet bijzonder. Leuk concept, maar een misser in de uitvoering wat mij betreft. Ik voorspel deze zaak niet een heel lang leven in Amsterdam. Ik kom er in ieder geval zeker niet meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten