vrijdag 25 januari 2013

Thai Fusion

Simon en Rene bij Thai Fusion
Vrijdag 25-1 was de eerste meeting van de "Boys in de USA"-club. Wederom een gezellig samenzijn met Rene, Frank en Simon. Zoals de laatste keren het geval was, maakten we gebruik van Groupon om een restaurant te kiezen waar we het diner gingen gebruiken. Deze keer was de keus gevallen op Thai Fusion, enerzijds omdat het op een leuke plek ligt (in de negen straatjes in hartje Amsterdam) en anderzijds omdat aangegeven werd dat het een groot diner zou worden. Nu heeft hartje Amsterdam ook een nadeeltje, namelijk dat parkeren best eens lastig kan zijn en dat was het deze keer zeker. Na Rene voor de deur afgezet te hebben zodat hij de tafel bezet kon houden, reden Simon, Frank en ik een kwartier door maar een parkeerplek was niet te vinden, zodat we uiteindelijk bij de Europarking de auto neerzetten en erachter kwamen dat het van daar eigenlijk maar 5 minuten lopen was, omdat we helemaal binnendoor konden steken (lekker slim voor iemand die 39 jaar in Amsterdam heeft gewoond). Viel dus erg mee, uiteindelijk.

Rundvlees, kip, groente en witte rijst
Rene had de tafel met zijn leven verdedigd en we konden daarom direct aanschuiven. Er was een vast menu en dat zag er prima uit. De eerste ronde drank arriveerde snel, de glazen werden snel geklonken, er vond een enthousiaste "proost" plaats en toen.........begon het wachten. En wachten. En wachten. Pas na een half uur arriveerde het gemengde voorgerecht, dat overigens prima binnen te houden was. Daarna begon het andere lange wachten op het hoofdgerecht. Gelukkig hebben we altijd genoeg stof om over te praten en nog meer om om te lachen, maar het was bedroevend om te zien hoe slecht de service eigenlijk was. Zo was er ook de jongen die de bezorging deed op zijn brommertje en daarvoor natuurlijk steeds naar buiten moest. Dat was al vervelend, omdat we dicht bij de deur zaten, maar dat hij de deur vaak ook nog achter zich open liet staan, was ronduit storend en ongastvrij. Na meer dan een uur werd het hoofdgerecht geserveerd, net op tijd, want anders was Frank onder tafel gezakt. Het was zeker niet weinig, maar ook niet een gigantische portie (weer eens een eigen "interpretatie van de Groupon organisatie". Het dessert was kleefrijst met mango, waar ik een ander idee van had dan dat er een halve mango naast een portie kleefrijst geserveerd werd.

Het after dessert
Om half elf verlieten we Thai Fusion, de kortste wachttijd die we deze avond gehad hebben, was die op de rekening, want daar waren ze dan wel weer snel bij. Het diner was ok geweest maar niet meer dan dat. Terugkomen gaan we hier zeker niet meer doen. Waar we waarschijnlijk nog wel eens gaan komen is de Burgermeester, een kleine hamburger keten in Amsterdam waar we al eens in het filiaal aan de Albert Cuypstraat waren geweest. Daar kwamen we op de terugweg namelijk langs en aangezien het niet te druk was, konden we het niet weerstaan om even naar binnen te gaan en drie mini cheeseburgers en drie bananen milkshakes te bestellen, zeg maar als "after dessert". Eigenlijk mochten we niet meer plaats nemen en alleen de spullen "op de hand" meenemen, maar na een goed gesprek met de dame achter de counter en mijn ongelofelijk grote charmes in de strijd te hebben gegooid, werd de regel een klein beetje gebogen en konden we toch gewoon in het restaurant eten. Kijk, dat is een betere service dan we bij Thai Fusion kregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten