maandag 25 april 2011

Ajax, kan het nog wat worden?

Hopelijk juichen we op 15 mei ook!
Het blijft toch een beetje vreemd, voetbal op eerste Paasdag. Toen ik nog de leeftijd van Daan had, was het ondenkbaar dat er op die dag competitie gespeeld zou worden. Maar goed, toen was er op zondag ook geen enkele winkel open (behalve de zondagswinkel :-)). Maar zondag speelde Ajax tegen Excelsior en aangezien er toch weer een klein kansje was dat Ajax nog richting kampioenschap kon gaan, ging ik samen met Erik en Onno naar die altijd gezellige Amsterdam Arena. Hoewel aangegeven was dat de wedstrijd helemaal uitverkocht was, waren er toch echt veel lege plekken in het stadion. Na de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht, Ajax stond 1-0 voor en het stadion was bijkans ontploft toen op het grote scherm te zien was, dat Wijnaldum ondertussen Feijenoord op een 1-0 voorsprong had gezet tegen PSV. De tweede helft verliep in het begin echter dramatisch, waarbij het 1-1 werd en Excelsior zelfs kansen op 1-2 had. Toen bleek dat bij Feijenoord - PSV uiteindelijk Engelaar eruit was gestuurd en Feijenoord na een kleine tegenvaller snel weer op 1-2 kwam, ging het publiek er echt 101% achter staan en schreeuwde Ajax uiteindelijk naar een 4-1 winst (en die tweede goal was echt geen buitenspel, vertelde Wamberto mij :-)).

Dat betekent een situatie die ik al jaren niet meer meegemaakt heb, namelijk dat Ajax twee wedstrijden voor het einde alles in eigen hand heeft om die derde ster uiteindelijk op het shirt te krijgen. Dat wordt zeker niet makkelijk (Heerenveen uit is geen eitje), maar het is wel eens lekker om niet helemaal van anderen afhankelijk te zijn! Daar kan ik dan in ieder geval een week weer op teren. En Heerenveen - Ajax komende zondag zal ik volgen, terwijl ik op dat moment samen met Simon en Rene naar Key West aan het rijden ben, lokale tijd 8.30 uur....spannende twee uur zal dat op vakantie zijn, even een wat minder relaxed moment :-). Maar ik heb er vertrouwen in dat ik in Key West een heerlijke Key Lime Pie kan eten op nog een stap op weg naar de victorie!!! SMS of Whatsapp verslagen van de wedstrijd worden zeer gewaardeerd!

2 opmerkingen:

  1. Dennis,

    ik rijd kun jij in alle rust van de wedstrijd genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij is het onmogelijk om deze wedstrijd "in alle rust" tot me te nemen, dat wortd vanaf het begin nagel bijten ben ik bang!

    BeantwoordenVerwijderen