zondag 10 april 2011

Gekke sportzondag

Schommelen is soms ook topsport!
Het was vandaag een wat gekke sportzondag. Allereerst gingen Daan en ik natuurlijk 's ochtends naar Haarlem voor de wekelijkse Aikido training. Dat was eenvoudig, hoewel.....toen ik aankwam bleek de hele zaal nog ingericht moeten worden, dus mocht ik samen met sensei Zolli (de lievelingsleraar van Daan) nog even alle matten (stuk of 50) neerleggen. Aangezien Daan beter presteert als ik er niet bij ben, ging ik een rustige wandeling maken en in het zonnetje zitten in de Haarlemmerhout. Daarna natuurlijk weer naar huis om vervolgens naar Ajax te gaan kijken. Dat daar de drie punten in Amsterdam bleven na een heel moeizame wedstrijd was nog wel te voorspellen, maar de uitslagen van Twente en PSV gaven de burger weer moed. Het zal toch niet gebeuren dat we toch een spannend slot van de competitie krijgen (met grote dank aan Bryan Ruiz met zijn mislukte Panenka penalty, dat was serieus lachen om te zien!). Nee, zal wel niet, want dit is symptomatisch voor Ajax dit seizoen, als ze inlopen op Twente en PSV, dan verspelen ze dat een week later weer. Maar hoop doet leven, als Ajax volgende week van NEC wint, dan wordt de spiraal doorbroken en wie weet wat er dan nog mogelijk is.

Eind van de middag kwam de grootste verrassing van allemaal; Epke Zonderland ging voor goud aan de rekstok op het EK Turnen, hij was de gedoodverfde favoriet. Ik vond dat hij het goed deed, maar na de afsprong vertelde de commentator dat het helaas niet goed genoeg ging zijn en dat een podiumplaats maar de vraag was. Vervolgens komt de uitslag en blijkt "us Epke" toch kampioen geworden te zijn. Dat de commentator toch niet helemaal uit zijn nek had staan praten, bleek wel uit de reactie van Epke zelf, die stond er verbijsterd bij en kon het aan zijn vrienden op de tribune ook niet uitleggen.

Oh ja, of misschien was dit toch niet het meest gekke: dat was denk ik uit eindelijk Rabobank wielrenner Maarten Tjalingii, die zag ik ook op TV, juichend en uit zijn dak gaand. Ik blij, want eindelijk had een Nederlander weer eens Parijs - Roubaix gewonnen. Of...nee, toch niet, hij was derde geworden. Blij dat die jongen zo tevreden was over een derde plaats, maar ik had de indruk dat bij klassiekers alleen de eerste plaats telde.

Al met al een bijzondere dag op sportgebied. Wilde nog even naar de Yankees kijken, maar die beginnen pas om 2 uur 's nachts, dat gaat me net even te ver :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten