vrijdag 6 mei 2011

Downtown Disney

Met veel pijn in het hart moest ik de Deathstar laten liggen....
Na Animal Kingdom, vertrokken we naar de locatie waar normaal de "Disney After Party" wordt gehouden, te weten Downtown Disney. Dit is een samenvoeging van winkels, shows, bars en restaurants. Na een kop koffie, hotdog en een ijsje, liepen we eerst naar het gedeelte waar de meeste winkels gevestigd waren, want er was een woord dat daar prominent terug kwam: LEGO! De winkel was snel gevonden en na de winkel in Denemarken was dit de grootste die ik gezien heb. Nu had ik een beetje een grote mond gehad en tegen Rene en Simon gezegd dat als ze de Deathstar in Lego zouden hebben, ik die mee zou nemen en wat denk je: het eerste wat Simon zag was deze set en nog voor een redelijke prijs ook, Maar de doos is zo verschrikkelijk groot en ook echt zwaar, dat ik dat nooit op een ordentelijke manier het vliegtuig mee in krijg. Na een kwartier dubben besloot ik het niet te doen en twee andere, kleinere doosjes voor Daan mee te nemen (naast degene die ik al had). Met pijn in mijn hart, want dit is echt wel een mega mooi pakket. Maar ja, het is niet anders :-(. Pakte er ook nog twee goedkope t-shirts bij voor Daan en Jeroen en we konden de winkel weer verlaten. Wel leuk overigens was dat in deze winkel er twee series waren die niet in Nederland verkrijgbaar zijn (Pirates of the Carribian en een ruimtevaarders set), maar ja, aangezien Daan helemaal into Star wars is heb ik daar maar op gefocused.

Na het oppakken van de hamer veranderde ik in Thor, God van de donder!
Daarna vond Rene het wel welletjes met het gewinkel en ging even uitrusten op een bankje op het plein, terwijl Simon en ik nog een tijdje door de diverse winkels struinden. Daar was overigens veel hetzelfde, met name gericht natuurlijk op Disney figuren en onderwerpen, maar ook sport en recente films kwamen veelvuldig aan de orde. Zo was er veel merchandise die over de film Thor gaan, een van mijn oude favoriete figuren uit de comic winkel. Omdat ik me natuurlijk nergens voor schaam, werd het dan ook even tijd om me in de winkel even tot Thor om te laten toveren, door het opzetten van zijn helm en het vasthouden van de hamer (dat kan natuurlijk alleen als je er waardig genoeg voor bent volgens de legende, maar Koning Dollar die hier regeert heeft daar een wat makkelijke hand in). Uiteraard moest Simon dit voor het nageslacht op de gevoelige plaat vastleggen, waarvan acte. En ik heb nu ook het gevoel dat ik de film moet gaan kijken (eens zien of Spotnet daar al in voorziet).

Na al het gewinkel was het tijd om even uit te blazen. Dat deden we op een terras van een Ierse pub die hier gevestigd was, waarna we later vertrokken naar de laatste stop van de dag, The House of Blues.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten