woensdag 4 mei 2011

Mr Bones

Drank ligt in de doodskist
Na een rit van meer dan vier uur waren we dan uiteindelijk bij Mr Bones aangekomen. Het restaurant werd getipt door de vader van Thymo (vriend van Daan), die hier geweest was. Van buiten zag het er al leuk uit en toen we de deur open deden van het restaurant, kwam er al een hele goede sfeer naar buiten vloeien. Op zijn minst erg bijzonder, want wij waren de eerste bezoekers deze middag, maar het voelde gewoon goed. We werden verwelkomt door Alec (eigenaar en ober), die ons herkende als Nederlanders en zelf vaak in Europa op vakantie ging. Hij zette ons aan de beste tafel van het restaurant (kon er niet precies uithalen waarom het de beste tafel was, mij leken ze allemaal hetzelfde eerlijk gezegd). Toen volgde een korte uitleg. Drank konden we halen uit de doodskist die in de zaak staat, opgevuld met ijs. Merendeels gevuld met 63 verschillende soorten bier, maar gelukkig lag er ook San Pellegrino bij. De eerste dorst kon dus snel gelest worden.

Hierover is geen discussie met de chef!
Daarna kregen we de menu kaart en dat is eerlijk gezegd een culinaire reis van links naar rechts. De chef komt uit New Orleans, en dat is te merken! Aan de ene kant van het spectrum zitten barbecue gerechten en via de keuken van New Orleans komen we uiteindelijk uit bij Indiase keuken. Simon en Rene hielden het op klassiek Amerikaans (dus barbecue, kip voor Simon en baby ribs voor Rene) en ik koos een kip tikka massala om deze reis ook eens wat anders te hebben. Maar als voorgerecht nam ik er wel een klein stukje baby ribs bij, want dat moest ik toch geproefd hebben. En mijn God, die ribs waren echt zo ongelofelijk lekker! Het vlees viel van het botje af als je het ook maar aanraakte en de kruiden waren precies goed afgemeten (dat je er verder niets aan hoeft te doen, laat het bord in de zaak ook zien :-)). En met de speciale Mr Bones BBQ Saus erbij was het helemaal top. Eerlijk is eerlijk, mijn hoofdgerecht was ook bijzonder goed, maar de ribs bleken uiteindelijk toch de echte specialiteit te zijn. Maar zoals gebruikelijk waren de porties eten weer zeer groot en na het aanbod afgeslagen te hebben om het in een doggy bag mee te nemen ("shall we box it?"), het afslaan van een dessert en belooft te hebben dat we iets op de Facebookpagina van Mr Bones achter zouden laten, was het zo rond half drie weer tijd om verder te rijden richting Tampa.

Mr Bones was voor ons ongeveer een uur omrijden tov onze eindbestemming. Was het het waard? Absoluut! Eten is voor dit segment echt geweldig, er is hele vriendelijke en relaxte bediening en voor drie personen betaalden we uiteindelijk een "grand total" van 90 dollar (= 60 Euro = 20 Euro per persoon). En dat is echt geen geld voor hetgeen hier geboden wordt. Dus een dikke "thumbs up" en "highly recommended" voor Mr Bones!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten